Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby Torsdag 12/12

1 Floydside Am gör en intressant comeback i andra avdelningen efter lång bortavaro. Tycker dock man har hittat en perfekt uppgift på förhand och borde bli svårslagen.
Med en stor favorit i avslutningen går jag på en 6%-are i första avdelningen som antingen får spets eller rygg ledaren vilket är fördelaktigt på Åby.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Photo Creation är en norsk gäst som kommer med fina vitsord. Har tyvärr väldigt dålig koll på den här favoriten men vad jag tycker om norska hästar som kommer hit och blir storfavoriter behöver jag nog inte avhandla en gång till.
Avstår spel helt då jag har svårt att förstå varför ett treårigt norskt sto som möter hingstar och valacker ska bli favoritspelad. Ser inget värde alls. Då får hon överraska mig i så fall.
Motbuden :
3 Easy Winner galopperade direkt vid laddning från start senast och från stallet var man frågande. Det var inte jag då jag inte tycker detta är en speciellt märkvärdig individ. Men bra läge återigen och Bergh vinner ju med det mesta så det skulle väl kunna gå antar jag eftersom man inte behöver ladda lika kraftigt denna gång då det finns open stretch att tillgå.
6 Cheap Thrills är den jag tror sitter i täten efter 500m. Brukar öppna bra men kan ibland falla på eget grepp sista biten. Bra chans om han håller sig lugn. Kanske till och med släpper till någon bra och får en bra rygg. Tidig hur som haver.
Skrällen :
12 Etienne Cross är en dansk gäst som blir kraftigt kuskförstärkt utav Stefan Söderkvist.
Kan var hur bra som helst och lika gärna urusel.
Men intressant med proffskusk som ibland kommer med förslag till ändringar efter avslutad värmning som en amatör inte tänkt på.
Första starten mot svenskt motstånd så svårbedömd men verkar vara en fin sort.
Som skrällbud till 20ggr degen är han värd en liten peng om man garderar.
Vår Vinnare :
6 Cheap Thrills

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
1 Floydside Am återkommer ett ca ett års bortavaro efter en skada och man har hittat en passande uppgift här på förhand. Tränaren låter positiv och räds inte motståndet.
Siktet är nog inställt på att leda runt om och enda orosmolnet för mig är att han ska bli nerspeedad via open stretch då kanske inte den där explosiviteten finns efter så lång frånvaro.
Tänkbar chansspik för den som vill gardera första avdelningen men jag garderar.
Motbuden :
7 Ibelieveinamerica är en hjärtehäst som jag tog till mig förra året. Ärlig häst som alltid gör sitt bästa i loppet med en hög lägstanivå. Behöver lite hjälp på vägen men avslutar vasst med ett lopp på rulle.
2 Carrotlover vill man ju bara lira för namnet men är kvick från start och kommer gå på innerspår hela vägen. Det är nog så dom får försöka slå favoriten.
10 Mr Jäger och 12 Thengill är två kapabla herrar som inte får plats vid min garderingspenna då jag tror det blir för tufft att plocka 40m på favoriten.
Räknas tidigt dock om favoriten skulle komma bort men jag avstår på dubbeln och kanske streckar på V64.
Skrällen :
5 Souvenir D'inverne är en startsnabb herre som kanske kan hitta ryggen på ledaren efter en bit. Har ett par bra tider i kroppen och klarar nog distansen om han får lifta med i rygg.
Kul skräll till 3%
Vår Vinnare :
1 Floydside Am


Spelförslag :
DD 1 : 6 Cheap Thrills
DD 2 : 1 Floydside Am (2-5-7 mindre insats)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!