Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla tisdag 10/12

Dubbeln från Solvalla på tisdagar börjar bli lika vanligt som Tacos till fredagsmyset.
Marginalerna på fel sida igår när Bankrobber blev slagen med nos av motbudet.
Sen hoppas jag att ni la märke till skrällbudet 7 Global Raceway som fick ett oerhört tungt lopp men höll strålande frän dödens. Missa inte denna nästa start!
Kvällens tävlingar ser enkla ut på förhand då jag har en vinnare i inledningen som jag känner extra mycket för. Hoppas han håller sig som andrahandare.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Xanthis Delicious låter Fredrik Wallin löjligt nöjd med inför denna start. Senast provades norskt huvudlag för första gången, men det behövdes inte användas. Faktum är att hon mest ”lufsade runt dom” och givetvis har hon vettig segerchans igen men när min idé inte ens verkar bli favorit så kan jag inte annat än passa på favoriten.
Motbudet :
2 Moon Zappa får mig att vräka på både sylt och socker till pannkakorna. Det här känns som en jättechans i mina ögon. Övertygat i varenda start i år utom på V75 där hon fick en alldeles för tufft sistavarv. Dessutom går hon allra bäst i spets där hon är obesegrad efter fyra försök.
Kontio lär trycka av ordentligt från start och sen ska det till något extra om dom ska plocka ner henne. Spik of the week.
Skrällen :
6 Mr Newt galopperade visserligen senast men har i varje fall fått två lopp i kroppen nu sen jag såg henne på stochampionatshelgen. Tyckte hon såg fin ut då och har väntat på en start som denna.
Kanske spår lite väl långt ut men borde kunna hamna vettigt till ändå. Kul skräll för dom som vill chansa bort de mest spelade.
Vår Vinnare :
2 Moon Zappa


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Love No Pain från Tuomas Korvenoja verkar bli favorit vilket är helt i sin ordning. Känns klart tuffast i fältet men återkommer efter vila vilket alltid är ett litet frågetecken på så orutinerade hästar.
Räknar dock med att Tomas inte gör resan utan grundliga förberedelser. Bra chans.
Motbuden :
6 Dear Matrix tycker jag är första motbudet. Kontio även här men annat upplägg att vänta.
Avgjorde enkelt senast mot enklare motstånd men har visat rätt inställning tycker jag och gjort bra lopp trots dåliga spår. Väl värd segern senast.
10 Global At Work har mött tuffast tänkbara motstånd på slutet varpå det kan vara elakt att inte ge henne godkänt för insatsen senast men tyckte hon såg alldeles för oinspirerad ut i ledningen.
Går ner i klass här ordentligt men får nog ändå rycka upp sig för att duga till seger.
Kapacitet finns ju.
Skrällen :
12 Allagash Nancy blir jokern i gänget. Inlett karriären med två bra lopp från luriga lägen vilket gör att kvällens spår inte bekymrar lika mycket. Kan bli svårt att räcka ända fram men samtidigt går hon framåt för varje start och blir intressant att följa här.
Vår Vinnare :
2 Love No Pain


Spelförslag :
DD 1 : 2 Moon Zappa
DD 2 : 2-6-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!