Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla torsdag 5/12

Det blev totalt ändrade förutsättningar på dubbeln i tisdags med massa strukna hästar.
Den omgången stryker vi och siktar istället in oss på kvällens tävlingar som hämtas från Axevalla.
Silverstoet för tvååringar ska köras över korta häcken och i avslutningen är det dags för final i Treåringarnas Höstserie där startsumman avgör spåret i loppet. Lägsta startprissumma spår 1 osv.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Tiny Rocket har startat i två årgångslopp i rad men tyvärr galopperat i båda. Det är ju så med tvååringarna att det skiljer inte mycket mellan fiasko och succé.
Skulle hon hålla sig i trav är hon däremot startsnabb och borde ha vettig chans på tät.
Svårt dock att rekommendera spel på en favorit som är så osäker men vill man spika och hålla tummarna är det ett alternativ. Jag garderar dock.
Motbuden :
1 Global Benchmark från Johan Untersteiner var med i Svensk Uppfödningslöpning senast och avslutade ok efter invändig resa. Gick under 1.15 på aktuell distans då vilket hon är ensam om i fältet.
Skulle favoriten göra bort sig är det inte omöjligt att Johan provar i tät. I vilket fall får hon ett bra lopp från innerspår då hon är relativt ok ut från start.
3 Kattis J.Boko från Helena Burman har visserligen bara gjort en start men det var riktigt tilltalande och trots sin orutin känns hon som det vettigaste vinstbudet och blir min chansspik.
Intrycket i debuten lovade riktigt gott och Kontio i sulkyn känns tryggt.
Skrällen :
5 Clear As Mud inledde karriären med invändiga försiktiga resor med ok avslutningar. Senast fick Micke J dock ta dödens och det gick alldeles utmärkt men tyvärr fick man stryk sista biten. Fall framåt dock och kanske vågar man vara lite mer offensiv till denna start?
Räknas bakom favoriterna och loppets skräll.
Vår Vinnare :
3 Kattis J.Boko


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Wolf Of Wallstreet blir nog ganska stor favorit här då han har idel bra prestationer och brukar köras väldigt offensivt. Slutet på säsongen dock och man vet inte hur slitna hästarna är som gjort flertalet starter under året. Tycker att värdet ligger i att gardera denna favorit även om han förmodligen har vettig vinstchans.
Motbuden :
2 Rapido S.W. tycker jag är lite underskattad på förhand. Går bättre och bättre för varje start och de två senaste har varit riktigt mersmakande med bra tryck under hovarna.
Verkar vara rejäl på alla sätt och Jorma styrde på varvet från mål senast och tog över ledningen och gav sig ytterst motvilligt sista biten. Hyperintressant!!
5 Keegan Trot inledde karriären med två raka segrar. Senast blev allt fel och galoppen kom uppgivet varvet från mål. Fullföljde bara loppet. Håller han sig bara i trav så lär Johan göra vad han kan för att hålla ut favoriten från start och vara först fram att ta över ledningen.
Skrällen :
12 Prince Palema har en tuff uppgift på förhand men är en hård och ärlig häst som alltid gör sitt.
Skulle några av förhandsfavoriterna göra bort sig kommer han nog in i matchen tidigt och på ett streckspel skulle jag inte våga stå över.
Enda hästen i fältet med en tvååringssäsong i kroppen.
Vår Vinnare :
2 Rapido S.W

Spelförslag :
DD 1 : 3 Kattis J.Boko
DD 2 : 2-5-7-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!