Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna måndag 2/12

Jahopp, då var barfotaförbudet här och då gäller det att ha koll på vilka hästar gynnas av att gå med skor. Generellt sett är det bättre att hålla koll på vilka som brukar prestera även med skor än vilka som går bra barfota.
Eskilstuna står för tävlingarna under måndagskvällen och jag provar en rak dubbel.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Fille Am kommer med fem raka segrar varav fyra är årets starter. Obesegrad således i år och självklart är segerchansen vettig men det finns ett par orosmoln trots allt.
Han gör första starten i ny regi och man vet aldrig hur det är med foder, miljö osv första starten.
Voltstart är inte optimalt och han har felat i volt tidigare. Årets segrar har tagits efter att han har körts till ledningen och det blir svårt i detta lopp då jag räknar med att den är upptagen av en annan bra häst. Samtidigt har han gått barfota vid segrarna. För mycket frågetecken på en sån stor favorit för mig.
Motbudet :
7 Ivanhoe har gjort sin debut i ny regi och den gick bra. Vann trots ofördelaktigt lopp. Mycket bra.
Borde köras mot tät här och ska ha bra chans att hålla undan. V75-härdad i tidigare regi. Vann med skor senast.
Skrällen :
2 Mogge Hall har gjort helt ok lopp på slutet men inte haft direkt klaff i loppen. Bra spår här om han trampar iväg och får Jorma Kontio i sulkyn. Räcker en bit med klaff.
Vår Vinnare :
7 Ivanhoe


Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Vichy Grif spelade vi senast på dubbeln med framgång. Bra spår här och borde ta spets. Svårslagen därifrån. Klar första häst och skor har gått bra tidigare.
Motbuden :
2 Concrete Dee försöker nog utmana om spets. Lite tveksam om det lyckas sida vid sida men kan ställa till det för favoriten. Går bra med skor och kan vinna även från andra positioner.
9 Global Thunder plockade ner Concrete Dee senast de möttes från utvändigt om ledaren. Tror inte man tar samma position denna gång utan kör till slut istället. Fungerar nog bättre i ryggar och räknas tidigt bakom favoriten.
Skrällen :
10 Infinity har fått ett lopp i kroppen efter vila och släppte spets för att få ett vilsamt lopp. Höll helt ok och går säkert framåt med loppet i kroppen. Matchats i tuffare sällskap än detta och med klaff kan han nog växla ner många.
Vår Vinnare :
1 Vichy Grif


Spelförslag :
DD 1 : 7 Ivanhoe
DD 2 : 1 Vichy Grif

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!