Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredagen 29/11

Vidare till Kalmar för fredagens dubbel och gårdagen var god mot oss så vi försöker spinna vidare på formen. Visserligen ”bara” 13ggr men med tanke på att båda var tipsettor så får man vara nöjd.
Första avdelningen för kvällen ser ganska svårlöst ut och favoriten känns väldigt sårbar så jag chansar bort de mest betrodda och håller istället nere insatsen.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Delicious Ice hade varit sjuk inför senast och kördes därför passivt. Lite svårtolkat att han ser ut att bli favorit då inte mycket har imponerat det senaste. Inte heller speciellt kvick ut men har givetvis bra spår och kommer sitta bra på det och PU verkar vara positiv och laddat för just detta lopp.
Håll koll på oddset i slutändan för droppar han under normalt så är det nog påställt.
Samma utrustning som senast. Barfota, norskt och jänkarvagn.
Kan gå men känns ospelbar som favorit.
Motbuden :
12 Dallas har det absolut sämsta utgångsläget men Tommy Strandqvist har en riktigt intressant fyraåring här. Var riktigt nära segern näst senast från vinnarhålet och senast hamnade han på tok för långt bak men avslutade helt ok.
Men lite överpace och flax under slutrundan gillar jag chansen.
Spåret lär bli en bra oddshöjare.
8 Simb Triumph har varit så pass bra att man får nog ge honom en titt. Kan bli överspelad på den fina raden men glöm inte att det var monté två senaste. Går bra bakom sulky också och kusken är vet vad han gör bakom tömmarna. Bör söka sig framåt omgående och riskerar en tuff inledning. Kan gå med lite medflyt. Bra form.
6 Cojito är spetsbudet och har gjort idel fina insatser på slutet. Kusken är för mig helt okänd men verkar ha lyckats bra tidigare.
Ser ut att vara ekipaget att slå. Vettig chans.
Skrällen :
1 Gigant Coger blandar o ger i insatserna men har en hög högstanivå och borde kunna riva åt sig ledarryggen här.
Fredrik Persson vinner ofta på hemmabanan.
Vår Vinnare :
6 Cojito


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Patch Wibb och Untersteiner blir nog återigen favorit. Går från järnskor till barfota vilket är en stor förändring som kan ge en extra kick i steget. Mycket intressant ändring.
Helt ok insatser med järnskor på slutet och bör ta ett kliv framåt.
Motbuden :
12 Extreme och 11 Kick the Dust Ås är båda avslutare av rang och med tanke på att det är treåringar vi pratar om och säsongen har varit lång så kan det vara en del sega ben till slut.
För att inte nämna att Adrian sitter på en startsnabb häst i 7 Unarmed Face och det senaste har han kört som att hästarna varit stulna så det kan tänkas gå undan i loppet.
Sett hans hästar stanna betänkligt sista biten i loppen ibland och sätter frågetecken för stallformen?
Skrällen :
8 Quantum Roc är nog rankad sist i de flesta tips och lär ge ett glatt odds. Har dock varit ute i stentuff konkurrens och hävdat sig väl. Även snabbaste rekordet av alla i loppet, visserligen en hängtid med sånt kan ge utslag i enklare omgivning som här. Familjen Lähderkorpi tillhör ändå en av de vassaste tränarna i Norden.
Vår Vinnare :
11 Kick the Dust Ås

Spelförslag :
DD 1 : 6-12
DD 2 : 3-8-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!