Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Boden Torsdag 28/11

Väldigt svårlöst dagens dubbel från Norrland och med tanke på spårtrappan i inledningen så blir det extra klurigt att bena ut då de bästa hästarna har sämst spår.
Jag tar ställning och spikar den andra finska gästen som får Ove A Lindqvist i sulkyn och har vunnit på övertygande sätt i Sverige tidigare från liknande läge.
När det känns som ”en eller alla” så tycker jag att han är ett vettigt bud.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Going Above bär favoritskapet trots utgångsläget. Spårtrappa som kortfattat innebär att ju mer pengar man har desto sämre spår.
Finsk gäst som är lite svårbedömd mot dessa men här siktar man nog på att tidigt avancera fram och försöka ta över ledningen.
Höll bra från utvändigt ledaren senast så ingen katastrof om han får svar men givetvis är ledningen mer fördelaktigt.
Loppet innehåller inte de direkt mest rutinerade kuskarna så det känns som att vad som helt kan hända. Svag favorit i mina ögon trots hyffsad vinstchans.
Motbuden :
14 Lucky Cloud får Norrlands Örjan Kihlström i sulkyn i form av Ove A Lindqvist. Finsk gäst som tidigare vunnit på svensk mark. Totalt nio segrar inger respekt i detta gäng och han måste räknas väldigt tidigt här.
15 Gaius F. kvalificerade sig till V75-finalerna på valla och det är en bra merit mot dagens morstånd. Dock tycker jag han är lite för ojämn för att bli så pass betrodd som han blir här. Bra kusk dock.
Kanske om form. Skulle rekommendera att kolla värmningen om du funderar på spel.
Jag står dock över.
2 Countdown Joke och 7 Zaplac är två andra motbud där den förste brukar bita ifrån sig bra från spets och den sistnämnde tvärt om alltid avslutar vasst i loppen.
Skrällen :
4 Sofarsogood L.A. tog första årssegern näst senast och får en bra kusk i vagnen till denna start.
Kan nog inte utnyttja spåret tyvärr men är desto starkare till slut.
Skulle gynnas av lite tokkörning där framme.
Räknas i så fall.
Vår Vinnare :
14 Lucky Cloud


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
12 Antonio America trivs på hemmabanan och har gjort flertalet starka insatser på slutet. Sandra känner hästen väl och i nuvarande klass ska han ha vettig chans i ett annars väldigt öppet lopp.
Motbuden :
10 Balotelli Crown gör en intressant start här om han lyckas hålla sig till rätt gångart? Gjorde en bra insats senast från dödens efter tre raka galopper. Kan krossa allt.
2 Not A Clue kan nog kanske riva åt sig ledningen här. Brukar dock smygas så man behöver nog lite tur för att vinna. Kapacitet för tätplacering finns i alla fall.
9 Pinewood Man har perfekt rygg i 2 Not A Clue och borde komma igenom fint från start. Visat att han tål en repa i tredjespår och duger långt här.
Skrällen :
11 Diablo Sisu är lite av ett osynat kort men senast backade man sist efter en dålig start men levererade ändå en bra trudelutt till slut.
Bara en seger dock i år och möter kanske inte lättare motstånd här men skrällbud absolut.
Vår Vinnare :
12 Antonio America


Spelförslag :
DD 1 : 14 Lucky Cloud
DD 2 : 2-9-10-11-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!