Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla tisdag 26/11

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
4 Green Mamba gör debut i regi Jasmine Isberg men har varit struken och har ett svårt startspår. Stort kunnande dock och borde vara klart starkast på startvolten.
Har vid segrarna tidigt körts till ledningen och sedan varit ohotad. Siktar nog på samma sak här.
Motbuden :
2 Happy Romeo tog ledningen senast från samma läge och gick undan till enkel seger. Frågan är bara vad Claes gör när favoriten ställer frågan?
Svarar man blir det nog tufft att stå till mål och släpper man måste man lita på turen. Fin senast men chansartad här.
9 Electrical Storm är en annan på tillägg som har visat att han duger i V75-sammanhang. Fint läge med innerspår på tillägg och avslutar alltid vasst och borde ha vettig chans att växla ner samtliga. Räknas tidigt.
Skrällen :
13 Jaques Noir är nog Nurmos lilla sorgebarn. Ruggigt kapabel men förtvivlat svårt att komma till rätta med sig själv i loppen.
Vid normal författning är känslan att han rundar dessa ganska enkelt och senast var ett fall framåt där han efter en invändigt resa avslutade piggt när luckan kom.
Fint värdespel bara han går felfritt.
Vår Vinnare :
9 Electrical Storm


Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
3 Hail Mary har fyra segrar på fem starter och det är en häst med stora fartresurser som lägger mycket mark under sig i loppen. Här borde Robert Bergh tidigt kunna styra mot tät då Alien Kronos knappast vill svara över den dryga distansen.
Måste sedan ha väldigt bra chans.
Motbuden :
2 Alien Kronos är väl naturliga motbudet, speciellt om favoriten skulle komma bort. Borde kunna ta ledningen initialt för att sedan ta ryggen på storfavoriten. Räknas givetvis även med lucka men då krävs mycket tur.
9 Dominic Wibb är en fin framtidshäst men tycker Adrian har kört lite väl optimistiskt senaste tiden.
Har bra startrygg och kan Adrian ha lite is i magen för en gång skull så kan det gå.
Nästan garanterad bra lopp.
8 Digital Summit har uselt spår men nog den som visat mest i loppet tillsammans med favoriten.
Örjan kör vilket är ett stort plus. Kan han tråckla sig ner i 3-4 utv och ha lite flyt med ryggar under slutvarvet utmanar han nog favoriten till slut.
Skrällen :
4 Bear A Perfection är lite svår att räkna på mot dessa. Galopperar mest hela tiden men har en sylvass spurt de gånger han går felfritt. Storfidus om rätt resa.
Vår Vinnare :
3 Hail Mary

Spelförslag :
DD 1 : 4-9-13
DD 2 : 3 Hail Mary

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!