Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad Måndag 18/11

Färjestad inleder travveckan med ganska bra klass på loppen. Snabb bana att vänta och normalt sett är spets guld värd i Karlstad men till vilket pris?
Inledningsvis har Anna Forsell två intressanta hästar till start. 
Håller alltid en extra tumme för mina "hemmatränare" men denna gång tror jag hon har riktigt bra chans att ta hem segern.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
11 Easy Creation ser ut att bli streckfavorit här. Bra för klassen men tycker inte riktigt gnistan har funnits där senaste halvåret. Går bäst i front enligt min mening och jag avstår spel helt som favorit.
Ska dock nämnas att han har ett bra spår för en snabbstart denna gång och med inga springspårshästar på start kan det bära till spets tidigt. Tycker dock att han stannat sista biten för ofta för att motivera spel som favorit.
Motbuden :
6 Modern Love gick en bra repa i spåren senast och hade segern 50m före mål innan Amber Brick som smugit med i rygg hela vägen tog sig förbi.
Modern Love plockade enkelt ner ledaren från fjärde ytter trots att hon drog tåget. Vem som ledde? Jaha.. det var favoriten Easy Creation.
Med tanke på insatsen senast har jag svårt att förstå varför Goops häst ska bli favorit och jag spikar Modern Love då formen verkar vara helt på topp och hon är en ärlig häst som alltid går in i mål.
9 Restless från samma stall är kanske egentligen lite bättre än Modern Love men form slår som sagt klass och Restless har lite osäkra dagar varpå spåret inte är optimalt. Skulle gynnas av en strykning invändigt. Går hon iväg är hon dock riktigt rejäl och ett tänkbart garderingsbud.
Skrällen :
10 A Taste Of Honey hade ingen tur senast alls. Dubbelt påkörd och trampade upp i framförvarande vagn. Visade bra fart efter galoppen och formen verkar vara helt ok.
Det blir barfota runt om återigen och Maria känner sin häst väl. Intressant skräll för speciellt V64-spelarna. Runt 5%?
Vår Vinnare :
6 Modern Love


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Joyride Cane låter det väldigt bra på från stallet. Ledning, barfota, jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag. Gått mest monté på slutet och svarat bra på det.
Det låter klappat och klart på förhand men jag är inte lika imponerad som tränaren.
Visst, hästen är stark och rejäl och det är inget fel på insatserna på slutet men i ett så här litet fält lär de flesta få chansen och jag ser inte att han både ska svara attackerna från start och till slut.
Motbudet :
8 Vikens Fingerprint är i mitt tycke den bästa hästen i fältet och spåret blir bara oddshöjande. Styrdes upp i dödens på V75 senast i Diamantstoets final, Blev sedemera andra ytter och höll fint till tredjepriset då hon inte var riktigt körbar sista biten.
Vinstfarlig annars.
Hövöm trodde Mikael så skor runt om denna gång vilket går bra. Full form och min vinnare.
3 Expensive River är nog normalt sett favorit i ett sånt här lopp men efter insatsen senast avvaktar jag. Stannade totalt och blev ålagd med startförbud t o m. Vill se att han är tillbaka och att inget hämmar honom innan jag spelar.
Annars startsnabb och kan ev ta ledningen.
Skrällen :
6 Jefferson Dotcom är också startsnabb och faktiskt mitt spetsbud på förhand. Jepson håller i tömmarna och får gälla som lite halvskräll från spets alt rygg ledaren.
Vår Vinnare :
8 Vikens Fingerprint


Spelförslag :
DD 1 : 6-9-10
DD 2 : 8 Vikens Fingerprint

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!