Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp Måndag 4/11

Ny travvecka inleds på Mantorps travbana och orutinerade treåringar i första avdelningen kontra äldre hästar med viss V75-erfarenhet innanför västen är vad som ska benas ut.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Rackham är en klassig sort som efter galopp i debuten nu har två raka efter tidig ledning.
Debut bakom bilen nu borde inte vara någon fara från bra spår men kan vara idé att kolla ATG-Live som brukar visa bilprovsstarter.
Körs nog offensivt även denna start och borde ha så pass respekt att han tidigt blir släppt dit och då är vägen öppen för tredje raka. Bra favorit om än orutinerad.
Motbudet :
2 Prince Palema är den som eventuellt skulle kunna vara sugen på att svara spets om det tar för lång tid för favoriten att ställa frågan. Mer rutinerad än favoriten då han även hade en tvååringssäsong i USA innan han kom in i Pär Hedbergs stall.
Naturliga (enda?) motbudet.
Skrällen :
8 Crank mötte favoriten senast men stod då 20m sämre till och var riktigt bra som tvåa bakom.
Lurigt spår men med orutinerade hästar kan det bli mycket galopper som gör att man hamnar bra på det ändå. Har en vass avslutning och blir nog bortglömd här.
Vår Vinnare :
3 Rackham

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 S.G.Charpentier får vi gissa blir favorit till slut i ett öppet lopp. Van vid liknande motstånd och med komben Nurmos/Ohlsson räknas han. Tråkig rad men det har varit idel V75-starter och Nurmos hästar brukar räcka långt i ett 35K-lopp.
Favorit men bör garderas.
Motbuden :
2 Sato är en annan V75-bekanting som har stor kapacitet. Dock har han inte alls fungerat på slutet och jag avstår spel helt trots fint spår.
4 Concrete Dee vann kriterierevanschen förra året men förutom det har han inte rosat marknaden. Antar att han drar på sig mycket streck här på tränaren och är rätt kvick ut. Visade dock form näst senast när han utmanade Divine om segern sista biten. Levererade även en pigg spurt senast så formen kanske är på gång?
7 Earthquake Neo är en stark herre som skulle profitera på om det blir tempo i loppet. Går även hela vägen in i mål vilket är gynnsamt om ledaren skulle stanna sista biten.
Skrällen :
12 Pelas Ethos får bara riktigt tråkiga utgångslägen men plockar ändå pengar varje gång. Riktigt nära segern senast från liknande läge och passas trots spåret.
Vår Vinnare :
4 Concrete Dee


Spelförslag :
DD 1 : 3 Rackham
DD 2 : 1-4-7-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!