Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro Fredagen 1/11

Kaffe kaka – Tredje Raka. Roofparty var smällfin igår och nyförvärvet hos Goop var bara starkast. 11.40 var tredje raka dubbeln och vi går för bingo under veckan.
Örebro står som värd och jag kanske kikar in tävlingarna live då jag ska till Gustavsvik med kidsen men står valet mellan trav och bada vet i skråen?
Två öppna lopp på förhand men en ganska vettig favorit i andra.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart
Favoriten :
6 Domino Brick blir nog rätt stor favorit här och det är motiverat på alla sätt och vis. Två raka galopper i raden men det finns förklaringar. Näst senast tappade han en tåvikt och senast var det trångt varpå Rickard körde på en pinne och hästen galopperade.
Svanstedt tror mycket på sin häst till denna start och från springspår siktar man mot ledningen och visst kan det gå. Bra vinstchans och visst kan man göra det enkelt för sig och chansspika favoriten men värdet är väldigt dåligt när oddset inte alls motsvarar vinstchansen och jag rekommenderar gardering för värde.
Motbudet :
5 O.M Easton går ner rejält i klass till det här loppet och hemmaplan är positivt. Visat bra form och nu hoppar Rickard N Skoglund upp i sulkyn vilket borde göra ytterligare ett par meter.
Första motbudet och känns tuffare än favoriten men har ju sämre spår.
2 Global Upset går snarare upp i klass men uttrycket ”form slår klass” passar bra in här. Besitter en bra spurt som han utnyttjade senast vid vinsten. Borde få ett bra lopp härifrån.
Skrällen :
3 M.T Magic Dream har varit trea, fyra i sina två starter efter lite vila och har återigen fått ett bra läge. Gått i ledarryggen båda starterna och siktas dit igen. Med lucka kan det gå.
Vår Vinnare :
5 O.M Easton

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
8 Västerbo Jolene har blivit nerstruken ett spår vilket är ett stort plus. Speciellt eftersom loppet är spårtrappa. Trycktes till tät senast och vann utan att pressas. Starten innan gick hon större loppet i tredjespår men gav aldrig upp. Verkar ha rätt inställning och borde ha bra chans här.
Spik i öppet lopp.
Motbudet :
14 Lipstick Tooma vann näst senast från liknande läge och kommer söka ryggen på Beware under slutvarvet. Måste köras spårsnålt men med rätt ryggar avslutar hon vasst.
15 Beware är en riktig tuffing som går hela vägen in i mål. Lär får dra tåget i tredjespår och det måste nog häxa för favoriten rejält om han ska kunna vinna. Lär plocka ner många sista 500 men inte en favorit i spets. Räknas annars.
Skrällen :
5 Listas Tingeling tränas av Uffe Stenströmmer och körs av Ulf Ohlsson denna starten. Jämn och säker och går tider som räcker vid rätt lopp.
Vår Vinnare :
8 Västerbo Jolene


Spelförslag :
DD 1 : 2-5-6
DD 2 : 8 Västerbo Jolene

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.