Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna Måndag 28/10

Dagens Dubbel hämtas från Eskilstuna där vi bjuds på två ganska öppna lopp och inleder med ett bilstartslopp över lång distans så startspåren spelar inte lika stor roll. Speciellt inte när det bara är åtta startande och räkna med ett pärlband av hästar på innerspår till att börja med.


Dagens Dubbel 1 – 3140m Autostart
Favoriten :
6 Miss Sober från stall Bergh är en vettig favorit då hon är relativt startsnabb och borde kunna ta över tidigt från startkatapulten 4 Only One Winner.
Härdad i tuffa årgångslopp och möter nu lite äldre herrar för första gången men det borde gå bra.
Jepson gör sällan misstag och bör kunna styra loppet lite som han vill.
Bra chans.
Motbuden :
3 Picasso går ner rejält i klass här så raden är väldigt missvisande. Är den som eventuellt skulle kunna sätta käppar i hjulet för favoriten angående spetskörningen. Räknas i så fall.
Hyfsad chans även med lopp på rulle men inte om Miss Sober får styra o ställa i ledningen.
7 Q.P.Q.C och 5 Rafiki Fri kommer dra på sig en hel del spel här då de trivs på distansen och har bra resultatrader. Dock behöver de hjälp med tempot för att duga och jag ser inte det loppscenariot den här gången. Pass.
Skrällen :
4 Only One Winner var tidigare i träning hos Timo Nurmos och var riktigt vass som unghäst med bl a V75-segrar. Börjar bli till åren och är knappast gynnad av distansen men är vass på kortspeed och Nathalie Blom har lyckats bra med hästen. Segerfarlig med lucka till slut. Ger ett glatt odds i så fall.
Vår Vinnare :
6 Miss Sober

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Noble Dancer kan bli rätt stor favorit här då han kommer med tre raka. Startkatapult som laddas mot ledning men möter mycket tuffare motstånd här än tidigare.
Loppet är dock ganska ihåligt och spetshästen borde ha bra chans att rinna undan om han lyckas ta sig förbi invändiga.
Motbuden :
6 Kasper Trot med Goop var ute i V75-finalen senast som vanns av Deede Star och avslutade helt ok utan chans på täten från svårt spår.
Rätt så startsnabb och kan kanske hålla ut favoriten sida vid sida. I vilket fall lär Björn skicka vad som går och med tanke på att han går ner rätt rejält i klass bör han duga långt.
Den av dessa två som når tät borde ha vettig vinstchans.
3 Optimus Prime har visat riktigt vassa spurter från idel usla lägen. Borde sitta riktigt bra på det från spår tre och blir det körning mellan favoriterna för länge i inledningen så har han bra chans att vinna klungspurten.
Skrällen :
4 Rally Hans kommer från en meriterad tränare och har visat bra form. Mötte Derbyvinnaren Power i kval näst senast och starten efter visade han fin form som tvåa från dödens där han fick ge sig sista biten mot en smygkörd konkurrent. Skrällbud.
Vår Vinnare :
6 Kasper Trot


Spelförslag :
DD 1 : 6 Miss Sober
DD 2 : 3-6-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!