Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdag 22/10

Tisdagens dubbel hämtas från Solvalla och vi bjuds på stoeliten i första avdelningen där 10 Une Etoile Gar på förhand ser ut att ha en ren straffspark utan målvakt.
Timo Nurmos har verkligen hittat nya växlar på den här märren och hon blir ytterst svårstoppad.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Une Etoile Gar har gjort fyra starter för Nurmos och har imponerat i alla fyra trots ”bara” två segrar. Första starten togs hon lugnt från start och kördes till slut i lopp som vanns av Double Exposure. Starten efter i silver satt hon fast med krafter kvar i ett lopp som vanns av Ural och efter det två lätta segrar där den senaste imponerade mest och i det slagna fältet fanns hästar som normalt sett utgör favoriterna i stoeliten. De finns inte med idag vilket gör att favoritskapet känns helt i sin ordning. Måste ha mycket bra chans.
Motbuden :
1 Dibaba får flytta upp en position från skrällbud till motbud efter att äntligen fått vinna senast. Var inte det hårdaste motståndet kanske men likväl kul att se vinnargnistan igen.
Har ett utmärkt utgångsläge här även om hon inte är speciellt startsnabb så får hon garanterat en bra resa.
6 Ultra Bright är mest meriterad i gänget men har inte varit lika bra i år. Senast avslutade hon dock riktigt bra från dubbla tillägg och kanske är formen på väg tillbaka?
Bore tidigt komma till spets här och strular det för favoriten under vägen kan det hålla.
Många hästar som har hög kapacitet men inte funkat kan blomma ut om dom får gå i ledningen.
Det scenariot har vi sett förut.
Skrällen :
5 Stonewashd Diamant borde kanske räknas som ett motbud men hur är det med vinnargnistan det sista egentligen. Borde varit en seger i raden kan jag tycka för att gälla som motbud till favoriten.
Men lite samma sak här. Är den som kan utmana Ultra Bright om ledningen och kanske väljer Untersteiner att köra där?
Vår Vinnare :
10 Une Etoile Gar

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 High Glider fick inte chansen senast efter en Örjanstyrning som han så ofta hyllas för. Denna gång gick det dock inte vägen och Dibaba fick vinna istället.
Ner lite i klass här och räknas återigen och bra chans om Örjan kör vinst denna gång.
Blir lite lotto att spela från liknande utgångsläge men kommer hon bara till denna gång ska chansen vara bra.
Motbuden :
1 Mr Lindy har perfekt utgångsläge och rätta kusken för det. Jorma lär köra vad som går för att hålla ledningen och sen ska han köras där. Tycker dock att Veijo ofta snackar upp hästen i förhandstipsen och jag har inte blivit imponerad hittills alls. Kan givetvis få ny effekt med Kontio i spets men jag tvivlar starkt och avstår spel.
3 Output Pressure är den som kan ställa till det för Mr Lindy från start. Tog ledningen senast och höll bra till kort före mål. Intressant med Djuse.
4 Hazard Boko och 8 Linus Boy återkommer efter vila båda två och har hög grundkapacitet. Kan vinna direkt men då krävs det nog att Örjan inte kommer till med favoriten.
Skrällen :
11 Smedvikens Cruiser vann V75 näst senast i fin stil men satt fast starten efter med krafter kvar i mål. Riktigt uselt läge här dock så Kim får köra på chans. Öppnar det upp sig på bortre lång har han en vass avslutning och kan skrälla.
Vår Vinnare :
7 High Glider får en chans till.

Provar en rak dubbel då spelvärdet känns lågt med en sådan bra favorit i första avdelningen.

Spelförslag :
DD 1 : 10 Une Etoile Gar
DD 2 : 7 High Glider

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!