Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad Måndag 21/10

Halmstad bjuder på fina dagens dubbellopp och andra avdelningen känns öppnast på förhand.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
14 Illuminati blir favorit trots dubbla tillägg. Hästen är som en stridsvagn när han fungerar så det bekymrar inte nämnvärt. Fått ett lopp i kroppen nu och avslutade starkt från svårt läge då i loppet som Harran Boko vann. Har han bara gått framåt något till denna start blir han svårstoppad.
Kusken emot som jag ser det. Lövgren kör inte alltid vårdat.
Motbudet :
11 Hobby de L'iton finns numer i Sofia Aronssons träning och henne brukar ni se i TV-sändningarna på lördagarna. Hon tränar många fina hästar och är ett framtidslöfte. Ang hästen så är detta tredje starten och senast vann han överlägset i enklare gäng. Spåret är inget vidare så får stå tillbaka i tipset till förmån för favoriten men håll utkik ifall någon av 8-9-10 blir strukna för då förbättras chanserna avsevärt för 11 Hobby de L'iton.
Står dock 20m före och kommer han till lär han avancera mot tät om tillfälle ges.
Skrällen :
15 VästerboontheNews brukar springa i Guld och har hela 60m att hämta in här. Blir tufft men han är riktigt speedig en kort bit. Går annars bäst i spets och är riktigt startsnabb vilket gör att ensam på tillägg kan innebära att 20m tas in direkt. Hamnar ju dock sist utvändigt hur han än gör men får han bara bra ryggar under slutvarvet så avslutar han riktigt vasst. Har dock inte varit lika bra i år som under fjolåret så får bara vara skrällbud.
Vår Vinnare :
14 Illuminati


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
14 Julia Af Solnäs antar jag blir favorit här efter sin start i sto-SM. Blev tyvärr galopp direkt där men vid normal form ska hon ha vettig chans här. Tål att göra lite i loppen så läget avskräcker inte så mycket. Däremot gillar jag inte att hon har två galopper i raden så som favorit tycker jag spelvärdet är noll då det kryllar av motbud. Vissa med visad form. Pass på favoriten.
Motbuden :
8 Callmesally var heriosk senast vid andraplatsen och har hävdat sig väl i stentuff konkurrens. Måste tippas etta på visad form.
9 Emmylou vann V75 på bra sätt i somras och har fortsatt ta pengar efter det. Bäst med en smygare men har en vass avslutning om hon får sitt lopp. Räknas tidigt.
15 Queen Of Sand är riktigt tuff men har fått snabba pengar på sig som har varit svårt att bära. Går ner lite i klass här även om motståndet fortfarande är hårt.
Intressant med ny kusk i form av Wilhelm Paal.
Bra betalt på grundkapabelt sto.
Skrällen :
5 Ambon Degato har inte startat sen i somras och kanske behöver lopp men med bara en startsnabb häst på framspår som lär släppa borde han vara först fram att ta över. Skrällbud i så fall.
Vår Vinnare :
8 Callmesally


Spelförslag :
DD 1 : 11-14
DD 2 : 8-9-15

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!