Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla Tisdagen 15/10

Inte ett rätt igår och dumstruten på. 
Men nya tag. 
Kval till Breeders Crown under tisdagskvällen och OJ vilka fina lopp vi bjuds på under V64.
Bl a Jerry Riordans stjärna Aetos Kronos som ska ta revansch efter den snöpliga galoppen i Kriteriet men även vinnaren av sprintermästaren kommer på besök.
Betänk dock att till skillnad mot andra kvallopp så går hela sex hästar vidare i varje lopp vilket gör att en del kanske inte brukar sina hästar fullt ut som i kval till andra storlopp.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Adi Gallia blir nog knapp favorit i ett jämnspelat lopp på förhand. Startsnabbare som borde testas framåt direkt då hon gör sina bästa lopp i ledningen. Bombade till ledningen från femtespår i Stochampionatet-Consolation och vann lätt före Valetta.
Bra även efter det mest hela tiden och verkar ha bibehållen form.
Vinstchans om spets annars tuffare. Känns sårbar.
Motbuden :
3 Hankypanky Peyton från stall Nurmos gillar jag skarpt. Vinstmaskin som gjorde allt rätt tills näst senast när han inte hann fram på V75 som Saga Doc vann. Gången efter felade hon i sista sväng när Kontio avancerade men normalt sett travsäker så den starten glömmer vi.
Sju raka segrar innan och jag tror Kontio har vettig chans att inleda en ny segerrad här men det finns två till jag inte kan bortse från.
12 Aleppo Pine tillhör de bästa i sin kull och duger långt här. Risigt läge sätter dock ner chanserna eftersom Örjan kör. Kommer hon inte till från start lär Örjan köra avvaktande och ta vad han får vilket känns troligt men galopperade med segerchans i Derbystoet och gynnas av Axevallas upplopp vilket gör henne spelvärd i fältet.
4 Lyx Håleryd har visserligen varit struken för en förkylning inför en tilltänkt start på Romme för en månad sen men bör inte påverka formen alltför mycket.
Har hävdat sig väl i tuff konkurrens tidigare och Ulf Ohlsson upp istället för Kenneth Haugstad är hyperintressant. Kommer bli bortglömd. Varning utfärdad.
9 Zeeland Kronos har Untersteiner varit uppåt på i de senaste starterna och hon har levererat. Visade fin form senast bakom en överlägsen Staro McMillian i ett Klass I försök och får garanterat sin resa härifrån. Bara skrällbud i detta gång dock.
Skrällarna :
Har två riktigt intressanta skrällar som jag kommer spela liten peng med och det är 8 Intake och 10 Appaloosa. Båda två besitter hög kapacitet men är ojämna i prestationerna.
Båda kan dock slå till med rätt lopp och kommer ge ett riktigt högt odds vid seger.
Vår Vinnare :
3 Hankypanky Peyton


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Tae Kwon Deo är en rimlig gissning som favorit eftersom han vann sprintermästaren och den avslutningen gick inte av för hackor. Skulle gissa på att Adrian kommer köra till rätt kraftigt här mot ledningen där hästen är obesegrad på tre försök. Inga startraketer invändigt som borde bråka heller men har dock vilat ett tag så det får inte gå för fort första varvet för det finns motbud med riktigt rykande form och vass spurt.
Med tanke på att det kryllar av fina hästar känns det som att värdet ligger i att gardera.
Motbuden :
9 Viking Brodde missade derbyfinalen med minsta möjliga marginal i Campo Bahias försök men visade senast på V75 vilket styrka han besitter. Tar nog dödens tidigt.
2 Ferrari Sisu var tvåa i Derbyt och höll strålande efter att ha slagit Attraversiamo i sitt försök.
Bra utgångsläge nu då han ej är någon startraket men kommer hamna bra på det från spår två.
Räknas tidigt.
12 Inti Boko tillhörde favoriterna i Derbyt men hade inte sin bästa dag och galopperade. Lite bortlottad här och jag avstår spel.
Skrällen :
3 Betting Gangster galopperar ofta men står han på benen finns det både kapacitet och fart för att skrälla.
Vår Vinnare :
9 Viking Brodde


Spelförslag 1 :
DD 1 : 3 Hankypanky Peyton
DD 2 : 2-5-9

Spelförslag 2 (chansningen) :
DD 1 : 4-8-10
DD 2 : 2-3-5-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!