Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad Måndag 14/10

Äntligen fick Dibaba sätta nosen först och hoppas hoppas denna fina märr får vara hel och frisk framöver. Hedermannen Jansson fixade biffen och kanske får han även förtroendet i framtiden?
Måndagens dubbel går på Färjestads travbana och båda loppen håller hög klass för en måndagskväll. Vettig favorit inleder men båda avdelningarna är ganska öppna på förhand.


Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
2 J.J spelade vi senast när han vann överlägset och han var verkligen smällfin. Nu är det dock voltstart och det är något sämre men i nuvarande form borde det gå bra. Tycker han går ner något i klass här och kommer han iväg bör det bära iväg tidigt till spets där han har 3/4.
Enda minuset som det känns på förhand är att han verkar bli lite för stor favorit men det kanske finns en orsak till det med?
Motbuden :
7 Herrera Boko har fått två lopp i kroppen efter ett litet tävlingsuppehål och verkar gå bättre för varje start. Rätt så oprövad i voltstart men har öppnat ok de få gånger han har provat tidigare.
Avslutat vasst med tillägg två gånger i rad och oavsett start här borde han hamna ett par hack längre fram denna gång. Skulle det rent av bli ledning är han bra nog att hålla hela vägen.
1 Hakon von Haithabu kommer säkert dra på sig mycket spel. Speciellt med tanke på raden men har inte startat på ett år och har bytt tränare från Robban Bergh till Anders Svanstedt. Anders är inte känd för att sticka ut hakan och jag skulle tro att man tar ett invändigt lopp här och försöker bedöma dagsformen till framtida starter.
Vann dock Ungdoms-SM med Djuse och kapacitetsmässigt är han nog bäst i fältet men jag skulle avråda spel av ovan orsak.
Skrällen :
5 Mr Crazed är Svanstedts andra häst i loppet som han väljer att köra själv. Gillar distansen men var sådär senast på valla. Bättre starterna innan och om senast var en tillfällighet och formen är bibehållen så är han en kul skräll bakom favoriten.
Vår Vinnare :
2 J.J


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Wingait C.H gjorde flertalet riktigt bra insatser på V75 i somras och var t.o.m favorit vid något tillfälle. Hårding men blev extremt ojämn på slutet och återkommer efter vila nu. Stallet tror han är i form men jag vill nog se han gå felfritt först i lopp.
Räknas men spelvärdet kommer vara väldigt lågt.
Motbuden :
10 Island Life återkom senast på V75 efter lång bortavaro men fick inte visa något då han felade när attackerna skulle gå från kön. Inget ont om Lennartsson men jag håller Ulf Ohlsson som mer likvärdig Robban Bergh i körstilen och att han är bäst i fältet kapacitetsmässigt vågar jag nästan ta gift på.
Hade varit klar förstahäst för mig om han fungerat senast. Nu ett vettigt motbud.
3 Seek and Destroy är en startsnabbare som har bra statistik från spets men i lite lättare sällskap än detta. Eftersom flertalet av favoriterna har visat galopptendenser och Färjestad är lite känt som en spetsbana så finns ändå scenariot att han kan rinna undan från spets men då får det inte gå för fort första varvet.
Skrällen :
4 Monfalcone är också en V75-vinnare som har sin bästa bit till slut i loppen. Har inte heller startat på ett tag men ska alltid köras på chans så det gör inte så mycket skillnad. Borde hamna bra till från spåret och med tanke på att spetsfavoriten känns lite blöt på förhand kan fältet spricka upp ordentligt på bortre långsidan.
Pass upp!
Vår Vinnare :
10 Island Life

Spelförslag :
DD 1 : 2 J.J
DD 2 : 3-4-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!