Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme Fredagen 11/10

Nästan 100ggr på dubbeln med B.W Kurre igår men han kunde inte plocka ner en makalöst bra favorit. Det gick på nålar för vinnaren sista biten och en galopp hade inte känts helt rättvist men jag hade tagit det. : )
Fredagen bjuder på Rommechansen för femåringar och det är fina hästar som är med och visst bör favoriten i första avdelningen ha en hyffsat bra vinstchans?


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 High Glider gjorde comeback senast efter nästan ett års bortavaro och Redén låg lågt och svingade sig själv upp i sulkyn då Örjan körde stallets andrahäst och tillika favoriten i loppet Reigning Moni.
Örjan tog en lugn dödens och såg klar ut 500m före mål men när High Glider kastade loss fanns inget svar och det var en mäktig årsdebut. Borde gått framåt med loppet i kroppen och bör bli svårstoppad.
Motbuden :
5 Zack's Zoomer är det främsta spetsbudet då han kommer från samma stall som den andra startsnabba hästen i loppet. 3 Snowstorm Hanover. Med tanke på att Melander kör den sistnämnde och slänger upp Kontio på Zack's Zoomer är det ingen vild gissning att han släpper tät.
I Spets har Zack's Zoomer vunnit alla sina sju lopp så Kontio lär köra där.
Dock så har han inte varit som bäst sen han vann årsdebuten och måste höja sig rejält för att duga mot favoriten.
3 Snowstorm Hanover från stall Melander gäller samma sak med. Går bäst där framme och har nött på godkänt i tuffa gäng men eftersom jag räknar med släpp denna gång minskar chanserna rejält om inte luckan kommer perfekt.
1 Son Of God från Redén är väl den som jämte favoriten har högst kapacitet när han fungerar helt ut. Vilat kort och Redén kör själv men det gick ju bra senast och med lopp i draget kan han avsluta vasst.
Skrällen :
4 Dibaba får återigen agera skrällbud. Hade en lysande unghästsäsong men inte riktigt hittat stilen efter det. Ser bättre ut för varje start dock och nu slipper hon de värsta och snart sitter första årssegern där.
Vår Vinnare :
8 High Glider


Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Joe Martini höll riktigt bra från dödens förra starten och ser ut som att han kan komma billigt till ledningen här om man inte laddar från spår långt ut bakom bilen.
Men måste nog få bestämma en bit trots kort distans för blir det körning hela vägen blir det jobbiga sista 100m då han möter lite tuffare motstånd till denna start.
Rätt favorit men riskerar att bli lite för stor.
Motbuden :
7 Pikachu Face är den som hotar i spetskörningen men går bra från kön också.
Lär säkert laddas en bit för att se hur det utvecklar sig och bör få en position i främre träffen.
Borde kunna utmana.
9 Urchin satt fast med mycket senast och har en bra startrygg i favoriten denna gång. Blir det sen lite körning där framme så duger han långt. Smygform.
Skrällen :
12 Valley Brodde var bra under 4-åringssäsongen men tappade lusten helt att springa av någon anledning. Nu gör han debut hos trollkarlen Daniel Redén och med tanke på kapaciteten ska det bli riktigt kul att se vad han kan uträtta. Spåret är givetvis iskallt och det krävs både tur och tempo för att han ska duga men Örjan har dykt upp från konstiga lägen förr.
Vår Vinnare :
2 Joe Martini


Spelförslag :
DD 1 : 8 High Glider
DD 2 : 2-7-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!