Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle Torsdagen 10/10

Dagens Dubbel drar vidare till Gävle och vi inleder med ett försök till Diamantstoet där Ulrika Wällstedts sto blir stor favorit efter fyra raka men läget avskräcker.
I andra avdelningen verkar öppen med en favorit som visserligen vann senast men som inte direkt radar upp segrar för att vara så stor favorit.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 Wishing Noon har fyra raka varpå tre från spets. Kommer inte dit nu och vann bara knappt senast mot 6 Beware trots spelad till 1,35 och fick ledningen som planerat.
Dåligt spelvärde och jag avstår.
Motbudet :
6 Beware var det ja. Gick utvändigt om favoriten senast som fick sträcka på sig ordentligt sista biten i en klassisk Örjanstyrning. Denna gång kan hon nog tidigt köra sig till tät och är hon som senast måste vinstchansen vara mycket god.
8 Xanthis Delicious har gjort en riktigt förvandling hos Fredrik Wallin. Tre raka segrar från riktigt usla lägen på övertygande sätt och trots en sjundeplats senast var hon inte långt efter top 3 i mål. Höll riktigt bra i hårt motstånd. Spåret är givetvis ingen höjdare men verkar tåla att gå lite i spåren och med någon strykning innanför kan hon få en riktigt bra position. Måste duga bra oavsett.
Skrällen :
15 Miss Silver är den som Westholm väljer att köra av sina två. Vann V75 i bra stil i somras och varit ok i tuffa gäng efter det. Ner i klass här men jobbigt läge med spårtrappa. Kanske inte lika bra form som i somras men räknas tidigt på grundkapacitet.
Vår Vinnare :
8 Xanthis Delicious


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Gnistas Filur infriade favoritskapet senast på GS75 och verkar ha hittat formen hos Westholm. Enklare motstånd nu och ska givetvis vara favorit igen men tre segrar på 26 starter är inget jag hoppar jämfota över precis. Dessutom en historik av att kunna hoppa lite varstans.
Motbudet :
7 Torpa Pål vann stort från spets från samma läge näst senast men då var det 500m kortare. Har dock vunnit på dagens distans också men behöver hushålla med krafterna under vägen om det ska gå. Kort upplopp kan gynna dock. Tidig.
4 B.W Kurre sätter ofta nosen först och kunde lika gärna haft två raka segrar men fick knappt stryk näst senast. Vann lätt senast och verkar ha tokform.
Skrällen :
3 Höstbo Sune är mest tvåa och trea i loppen eftersom han alltid släpper spets och får då inte alltid chansen. Får dock alltid vilsamma lopp och de gånger han får luckan har han alltid en polett till slut.
Med tanke på att favoriten kan hoppa var som helst känns det som en vettig skräll. Speciellt om galoppen kommer i tempoökningen på bortre långsidan eller på upploppet när mjölksyran slår in.
Vår Vinnare :
4 B.W Kurre

Spelförslag :
DD 1 : 6-8
DD 2 : 3-4-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!