Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdagen 8/10

Elrond var lika fin från spets som de tre första starterna och 7.26 på två kombinationer var helt ok.
Följde man även Goops kommentarer så förstod man också att han tyckte motståndet var för hårt för Zola Key men det fick vi inget kvitto på då hon rusade i spets.
Kvällens dubbel hämtas från Solvallalunken men det är ganska svårlösta lopp på förhand med betrodda hästar som har tveksam form eller haft svårt att hålla ordning på benen.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Maximus M.M satt fast senast i hård konkurrens. Vet att man var påställd på denna under stochampionatshelgen i somras när han slutade femma. Har dock stått över jobb inför detta så formen är ett litet frågetecken. Spår långt ut men lär nog laddas ändå.
Helstängt och jänkarvagn som senast. Kan gå för kapacitetsmässigt har han inga övermän här.
Motbuden :
2 Toreador har oerhörd fart i sig men går sällan felfritt. Gjorde dock det senast och svepte till enkel seger. Hetsar inte framspåret upp honom i starten är det bara att köra rätt fram för Svante och räknas i så fall men omöjlig att räkna på innan start.
5 Lyckans Star verkar bli mycket spelad på Ulf Ohlsson. Fullföljde mest invändigt senast och såg småtråkig ut i actionen. Tror jag inte mycket på trots spetschans och Uffe.
Skrällen :
11 Editor har tre segrar på de fyra senaste i lite enklare konkurrens. Men var nerspelad i ett GS75 lopp näst senast men felade bort sig. Elddop här.
Kanske fattas några tiondelar fram till favoriterna men eftersom de har tveksam form samt svårt att hålla sig i rätt gångart så kan Editor vara en bra skräll.
Vår Vinnare :
2 Toreador


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Botox borde bli favorit här då han har inlett karriären bra samt har Björn i sulkyn. Borde kunna sno åt sig ledningen och där förlorar inte Goop ofta. Dock möter han ett par tuffa motståndare så det får inte strula mycket om det ska gå vägen.
Motbuden :
5 Adriatic Kronos är en hårding som var godkänd senast efter kort vila. Svante Båth har fin form på stallet och kan det här med unghästar. Naturliga motbudet.
11 Missing Tooma kommer från Ola Samuelsson och det är en annan bra unghästtränare. Varit på pallen varje start utom senast i ett stenhårt kriteriekval som Power vann.
Skralt spår givetvis men rundar många.
Skrällen :
2 Rotate med Örjan känns som ett givet skrällbud. Melanders hästar är oftast välstammade och rätt som det är lossnar det bara. Har kanske inte visat så pass att det ska räcka till seger innan men tidsmässigt duger han och Örjan är Örjan.
Vår Vinnare :
4 Botox


Spelförslag :
DD 1 : 2 Toreador
DD 2 : 4-5-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!