Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad Måndag 30/9

Puh! Kriteriehelgen är över och vilket lopp vi fick se i hingstarnas final. Storfavoriten galopperar direkt och resten av gänget körde som att förstapriset var 40 000 och inte 4 miljoner.
Stor Eloge till Power och Robban Bergh som var en värdig vinnare.
Kvällens tävlingar körs på Halmstad och vi ska kora Hallandsmästaren i första avdelningen.
Riktigt fina lopp överlag och hög klass.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Rajesh Face tog en överlägsen seger senast och det var nog på tiden efter alla galopper och bedrövelser. Låt gå att det var i ett lopp med endast fem hästar men stilen var tilltalande och ett fall framåt. Bör komma tidigt till ledningen även denna gång och kan gå i så fall men ingen favorit jag vill hålla i handen utan kommer chanstippa en skrälldubbel med lägre insats istället.
Motbuden :
2 Cash Crowe vann enkelt i comebacken efter lång frånvaro och går nog framåt med det i kroppen men går ut mot tufft motstånd direkt. Räknas ändå på grundkapacitet.
5 Generaal Bianco inledde hos Untersteiner med att mosa allt på V75 och fick snabba pengar på sig som var svårt att bära. Senast var dock ett bra formbesked när han var två bakom Slide So Easy.
Skulle det bli fart på loppet så har han en vass speed.
7 Jairo har haft en lång säsong och kanske börjar bli en aning sliten? Vid sunda vätskor skulle han tillhöra favoriterna i ett sånt här lopp och blir nog bortglömd här.
Skrällen :
8 Wild Love hade tre raka segrar i lättare omgivning innan han sprang på storfavoriten Mellby Free senast men höll bra utvändigt till andrapriset. Dåligt läge nu och behöver lite tur men räknas med klaff.
Vår Vinnare :
2 Cash Crowe

 

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Staro Mcmillan var storfavorit i ett Derbykval senast och styrdes på direkt för att ta över ledningen men hetsade upp sig en aning och ödslade bort massa krafter på kuppen.
Lite liknande läge här och antingen måste man chansa och backa eller styra på framåt igen och hoppas han håller sig lugn. Givetvis bästa hästen men det finns lite minustecken på förhand så jag avstår och går på skräll.
Motbuden :
1 Taiga Woodland har tagit alla sina sju segrar från ledningen och är spetsbud även här. Går således bäst i spets men har även vikt ner sig lika många gånger. Ändå tidig från fint läge.
6 Sandsjöns Enzo var riktigt bra som trea på V75 senast och gör bra lopp mest hela tiden. Kommer favoriten bort är han tidig i denna omgivningen.
2 Zeeland Kronos möter tuffare hästar nu än senast vid segern men jag gillade verkligen vad jag såg och det var spända linor över mål. Kul Fidus i ett öppet lopp.
Skrällen :
7 Hurricane River har stort kunnande men haft knepiga lägen. Gått bra de gånger han haft rätt gångart och hittar han bara ner i banan kan han skrälla. Ola Samuelsson som tränar är en duktig unghästtränare.
Vår Vinnare :
1 Taiga Woodland

 

Spelförslag :
DD 1 : 2-5-7
DD 2 : 1-2-6

Edit : Det låter bra på favoriten på förhand under måndagskvällen så alternativt spelförslag är 2-8 om man vill spela mindre antal kombinationer.

 

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!