Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solänget Torsdag 26/9

 

Näst intill olösliga Dagens Dubbel lopp på förhand. Ruskigt jämna lopp och ingen vidare klass heller så det kan nog hända i princip vad som helst i loppen. Att studera värmningar innan spelstopp är nog ett måste.


Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Frida Taxam galopperade direkt på V75 senast men reparerade bra så formen är nog ok. Dock mycket galopper i raden och även om hon var bra näst senast vid segern så var inte galoppen långt borta sista biten där heller. Jag står över favoriten i ett öppet lopp.
Motbuden :
9 Angel Ovea är nog bästa hästen och har gjort två starter för sin nya tränare Daniel Wäjersten. Tvåa i båda och trots att distansen kunde varit längre då hon har problem i kurvorna så blir detta min förstahäst i loppet. Vettig vinstchans trots bakspår.
1 Twist n'Face är hopplöst osäker och vilat ett par månader. Men har varit bra efter uppehåll tidigare och det mesta hänger nog på om Långben kan hålla henne lugn tills starten går. Startsnabb i så fall och främsta motbudet.
Skrällen :
8 Kattis Palema har också bytt tränare men senast blev det mesta fel i stenhård konkurrens. Visar fin fart och det blir nog offensivt upplägg även denna start då man knappast kan backa från uselt spår.
Kan slå till för fart finns.
Vår Vinnare :
9 Angel Ovea


Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
12 New Joker är behandlad i en kota och vilat en månad men det ska nog inte vara någon fara med formen. Stark och rejäl och hästen att slå. Siktas mot V75 och då borde man tro på bra chans här.
Motbuden :
9 Uncertain When står lite hårt inne i loppet men det har han gjort hela tiden det senaste och ändå svarat för bra insatser. Tvåa bakom Arrow Hoss på V75 senast och kan ha skaffat sig nyttig hårdhet. Oerfaren kusk gör dock att jag tvivlar lite.
10 I'll Fixit gillar lång distans gjorde två bra lopp i rad trots tillägg innan han har haft otur med löpningsförhållanderna i loppen. Kom inte till näst senast och sist blev han dragen bakåt av trött konkurrent. Mats E Djuse är den som lyckats bäst med honom och sitter nu upp igen. Hyperintressant.
15 Alvena Uni håller bra form men har med spårtrappan fått ett hopplöst utgångsläge men kommer hon igenom från start kan det gå. Bra kusk.
Skrällen :
2 Tip Jar är den med bra spår som besitter bäst kapacitet. Lite ojämn men kan springa riktigt fort när han är på bra humör. Gör han om tiden på Hagmyren näst senast får bakspårshästarna det riktigt tufft att hinna med.
Vår Vinnare :
10 I'll Fixit


Spelförslag :
DD 1 : 9 Angel Ovea
DD 2 : 2-10-12

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!