Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp Måndag 23/9

Två lopp över medeldistans med startbil när Mantorp står för Dagens Dubbel under måndagskvällen.
Kort upplopp och ingen vinklad startvinge gör att jag går på spetsfavoriten i första avdelningen och garderar i andra.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Easy Creation är visserligen inte favorit på förhand men han borde bli det när starten går. Björn Goop kommer ladda allt vad tygen håller och spetschansen är god. Väl där har hon 2/3 segrar och med tanke på att hon bara möter andra ston tycker jag kapaciteten ska räcka till och bli över.
Spik!
Motbudet :
12 Argbiggan blir nog snudd på lika mycket spelad och gjorde ett riktigt bra lopp senast. Stark och rejäl så läget är inte lika illa som för någon annan men det är fortfarande spår 12 mot en Björn Goop i ledning. Klar andrahäst men läget gör att jag avstår spel.
Skrällen :
11 Restless tränas av duktiga Anna Forssell från mina trakter och hon har väldig hög högstanivå när hon fungerar som hon ska. Ny kusk upp nu i form av Kim Eriksson och sånt kan ge en extra kick. Kommer, och ska ge ett saftigt odds vid seger och kapacitetsmässigt är hon lika bra som favoriterna.
Vår Vinnare :
1 Easy Creation


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Imola Boko med Björn Goop får nog bära favoritskapet även i den här avdelningen och han kan givetvis vinna men har bara vunnit från ledningen och där är det upptaget denna gång.
Rätt svag favorit på förhand trots bra spår.
Motbuden :
9 Manuzio Hanover har tagit båda sina senaste segrar bakifrån så spåret borde passa bra. Jepson körde båda gångerna då som nu och räknas tidigt.
1 Domino Brick blir det helstängt och barfota runt om på och det låter som det ska laddas för spets. Stannade lite sist på opassande banunderlag så glöm den starten. Bra innan och givet motbud från ledningen.
8 Atik D.L Tränas av Magnus Dahlén och då vet man att det är vältränat och styrkan som främsta vapen. Det visade han också senast när han vann från utvändigt ledaren och är nu nerstruken ett spår. Bara tre år men gjorde flertalet starter redan som tvååring och räknas om det blir tempo på loppet.
Skrällen :
5 Simb Triumph Kan också öppna fort bakom bilen och är andra alternativet till ledningen då Rickard emellanåt släpper med Domino Brick när det blir för tuff öppning. Bra nästa senast vid segern och felade bort prisplats på V75 senast. Var då lika mycket spelad som favoriten Imola Boko trots sämre spår. Kan nog bli bortglömd här idag och bra spelvärde.
Vår Vinnare :
9 Manuzio Hanover har nog bäst vinstchans men 5 Simb Triumph har helt klart högst spelvärde.


Spelförslag :
DD 1 : 1 Easy Creation
DD 2 : 1-5-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!