Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar Fredagen 20/9

Från Norr till söder när Kalmar har dagens dubbel. Goop selar ut sitt supersto Mellby Free och på förhand finns inga moln på himlen.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Mellby Free har gått från klarhet till klarhet sen hon vann stochampionatet förra året. Trea i derbystoet och vann Breeders Crown för ston. Normalt sett kan det vara svårt för ett sto att bära pengarna från en miljonvinst men Björn Goops supersto har sprungit in nära på tre miljoner till året efter. Spår långt ut på vingen men Goop styr framåt direkt och han bränner sällan såna här chanser.
Motbudet :
2 Global Upper Style har gjort fyra starter sen uppehållet och senast såg man att hon närmar sig toppformen när hon var trea bakom Shadow Gar och Dear Friend från rygg ledaren. Kommer nog vinna lopp när som helst men slår inte en felfri Mellby Free. Dock främsta motbudet ändå.
Skrällen :
8 Dibaba fortsätter jag tjata om som skrällbud. Kommer mer och mer för varje start och kanske är man på väg tillbaka mot unghästformen. Ständig outsider.
Vår Vinnare :
7 Mellby Free


Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
1 In The Air Tonight verkade ha gått framåt genom att gå hårda kval till Stochampionatet samt Derbystoet för spurtade storstilat som tvåa senast på V75. Låt vara i lägsta klassen men ändå mycket hårdare motstånd än ikväll. Ska eventuellt testas barfota runt om. Intressant från spets men inget lejon och bör garderas.
Motbuden :
10 Darshana är van att möta V75 motstånd och har gjort det riktigt bra. Vinner inte så ofta men är alltid med där framme. Borde plocka många ekipage till slut. Alla?
14 Waffle Cone eller ”Våfflan” som hon kallas i stallet står lite tufft inne men har en riktigt vass slutstöt. Kommer hon bara till i loppet går hon tider som räcker väldigt långt.
3 La Paradeta lär inte bli mycket spelad men trivs på hemmabanan och segrarna togs med mersmak. Borde hamna bra till från spår tre med bara sex hästar på start. Kevin Oscarsson har redan vunnit med henne och kan göra det igen.
Skrällen :
13 Ultra Bright är utan tvekan den mest kapabla i hela fältet och spelvärdet kan bli högt på henne denna gång. Nästan bara galopper på slutet dock men skulle hon hålla ordning på benen tror jag hon har mycket bra chans och hög segerprocent. Får dock nöja sig med skrälltiteln då hon måste sköta sig i lopp först.
Vår Vinnare :
13 Ultra Bright


Spelförslag :
DD 1 : 7 Mellby Free
DD 2 : 3-13-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!