Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdag 17/9

Tisdagen bjuder på uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium över dryga distansen 2640m och som vanligt när det gäller uttagningslopp över längre distanser så brukar favoriterna vara gynnade och ofta bli släppta till ledningen.
Dock så handlar det om treåringar och i slutet på säsongen kan en del vara slitna så det kan vara klokt i att kolla värmningar innan man lämnar in sina spel.


Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
8 Global Adventure har tjänat mer pengar än övriga tillsammans i loppet och detta trots en galopp i både E3-finalen med 1,000,000 och i Svensk Uppfödningslöpning med 700,000 i förstapris . Obesegrad annars felfri inför korta E3-finalen senast där han fick nöja sig med andrapriset bakom en överlägsen Aethos Kronos. Trots spår längst ut på vingen blir det tidigt avancemang framåt tät och det finns ingen anledning i att spekulera i förlust om han går felfritt.
Motbuden :
4 Dante Godiva är stark och rejäl vilket han visade senast när Mika Forss styrde fram i dödens och avgjorde knappt sista biten. Var lite upphaussad i tipsen inför den starten så bra gjort att leverera. Har det som krävs för att vinna men får stå bakom stora favoriten.
3 Reddington inledde med trea raka segrar och provade rikstoton utan att göra bort sig. Tuffaste tänkbara motstånd här men Untersteiner är farlig att avsåga helt om favoriten faller.
Skrällen :
2 Exodus Brick är spetsbudet inledningsvis och hade mycket sparat senast. Samma scenario väntar denna gång och får han luckan är han givetvis ett skrällbud.
Vår Vinnare :
8 Global Adventure


Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
5 Djokovic har gjort det mesta rätt så här långt och har styrkan med sig. Senast avancerade han tidigt upp i dödens och vann enkelt och gången innan det vann han på nytt banrekord så formen är på topp och en motiverad favorit men jag vågar inte singla utan dubblar med fältets bästa häst.
Motbudet :
7 Belker har tillhört de bästa i kullen hela tiden och har också över två miljoner på kontot. Sånt är vassa papper i uttagningslopp och jag tror att Jansson kan öppna bättre än favoriten och komma till ledningen här. Min Vinnare.
Skrällen :
10 Upset Face med Adrian Kolgjini gick ny världsrekordtid bakom Ecurie D senast över kort distans så det är lite märkligt kanske att ha honom bara som skrällbud men från bakspår är han utlämnad till konkurrenterna och jag är rädd för att positionerna kommer vara låsta i loppet men Belker i spets och Djokovic på utsidan. Har även lite flegmatisk stil och bör ha hårt tempo hela vägen för att duga. Tveksamt.
Vår Vinnare :
7 Belker

Spelförslag :
DD 1 : 8 Global Adventure
DD 2 : 5-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!