Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle Torsdagen 5/9

Äntligen fick Divine vinna lopp och som hon gjorde det. Riktigt vass insats. Ska bli intressant och se om man återigen satsar på V75 framöver.

Kvällens tävlingar hämtas från Gävle som har ett av de kortaste upploppen av 1000m banorna och favoriten i första avdelningen har ett lurigt utgångsläge med spår 7 bakom bilen utan vinklad startvinge. Löser Örjan det?


Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Missle Hill blir nog klar favorit efter de senaste insatserna och nästa senast forcerades han tidigt till ledningen och vann sen ohotad. Senast drog han tåget i tredjespår och fick stryk av en smygkörd Tae Kwon Deo men landande på en topptid på medeldistans så formen verkar intakt. Nu är det 500m kortare vilket borde passa bättre och med tanke på det lilla fältet så kan Örjan göra som han vill. Antingen styra på direkt framåt och om det blir toköppning från några andra kan han bida sin tid i som sämst tredje ytter. Bra chans oavsett.
Motbudet :
Tycker det är klent med vettiga motbud att ödsla pengar på men 4 Forfantone Am är också en fin 4-åring men den har Örjan full koll på eftersom han normalt sett kör även den.
Skrällen :
6 Lawmaker är ny i Sverige och har hunnit göra endast en start där han var helt ok som fyra bakom Melanders Evaluate. Med bara en start innanför västen är han ett osynat kort och kanske vettigaste motbudet mot favoriten men det kan ju lika gärna vara total pannkaka som succé så jag går på favoriten.
Vår Vinnare :
7 Missle Hill


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
15 Kalashnikov har jag vurmat ofta för här i tipsen men ger mig lite gråa hår. Senast felade han bort segern med en sån rutinerad herre som Björn Goop i vagnen från liknade läge som idag.
Lite vinna eller försvinna på den här herren och antingen spikar man och håller tummarna att han går felfritt eller också avstår man. Jag gör det senare trots att det svider i hjärtat då spelvärdet blir extremt lågt med favoriten i första.
Motbudet :
8 Ninepoints Lover är en strulpelle han med men visar skyhög kapacitet när han funkar och även om spåret är uselt så tror jag det underlättar för felfri avgång. Spårtrappa gör att de bästa hästarna har dåliga utgångslägen per automatik och jag tror han kan vinna den tunga vägen.
9 Eddy West körs av Jorma och visade bra styrka när han vann från utvändigt ledaren. Skulle favoriten göra bort sig så räknas han tidigt.
Skrällen :
5 Lajos Euro vinner väldigt sällan och brukar gå under sadel men visade senast att han tål distansen och från detta läge är han spetsfavorit och skulle flera göra bort sig kan det bära hela vägen med tanke på det korta upploppet. Storskräll.
Vår Vinnare :
8 Ninepoints Lover


Spelförslag :
DD 1 : 7 Missle Hill
DD 2 : 5-8-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!