Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 2/9

Ny månad och vi inleder med två småluriga lopp från Mantorp med sitt korta upplopp.
Provar att gå på vinnaren i första avdelningen då andra är riktigt öppen på förhand.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Copaca Banana är i mitt tycke både den hårdaste hästen i fältet men även den med bäst form. Vinner mest ifrån ledningen vilket blir svårt denna gång men gänget han möter känns oerhört ojämnt och jag tror han ska duga även från dödens denna gång.
Motbuden :
6 Pacific W.F är naturliga motbudet och främst för att han är spetskandidat. Vunnit sina segrar över just medeldistans men har bara 1/8 från ledningen vilket vittnar om kanske inte bästa vinnarskallen.
Godkänd senast bakom Arsenal men jag är tveksam till om han verkligen passar att gå i front?
10 Urchin är också ett vettigt motbud till favoriten men han agerar ojämnt på banan. Fin när formen sitter där och skulle det bli lite kubbning mellan favoriterna så räknas han med rätt resa.
Skrällen :
9 Tiger Marke återkommer efter vila och kanske behöver lopp i kroppen men i nuvarande omgivning kan han nog vinna utan full form. Hävdade sig väl på V75 förra året och Mikael Selin är känd för att ha vältränade hästar.
Vår Vinnare :
8 Copaca Banana


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
15 Nanetta Hill har inlett hos Joakim Lövgren med fyra raka segrar och verkar ha det där lilla extra. Eller vad sägs om senast när hon kastade sig i galopp direkt och spolierade alla vinstchanser trodde jag. Men med varvet kvar kom hon ikapp fältet och fortsatte hålla farten in i mål till en knapp men säker seger. Låt gå för att det bara var ett sexhästarsfält men likväl var insatsen femstjärnig. Varit struken två gånger efter det på grund av skada och det oroar lite så klart men ska vara klar favorit.
Motbuden :
3 Cassius Ima vann enkelt senast på en bra tid före en så bra häst som King Sir Kir och har ett gynnsamt spår den här starten också. Borde kunna söka sig mot spets och där biter han ifrån sig riktigt bra. Levererar alltid när han går felfritt.
9 Hodder är alltid spelad när Untersteiner tar ut honom men har lite problem med fräschören emellanåt vilket leder till många galopper. Duger bra i nuvarande klass om felfri men jag avstår till denna start och spelar hellre med en skräll.
Skrällen :
11 Moonlight Lini är från min hemmabana och jag har sett den här killen göra riktigt bra prestationer från och till. Visserligen i lite enklare konkurrens men jag tror läget passar då han går bäst med ett lopp på rulle och kanske kan han lifta med i rygg på de mer betrodda under slutvarvet. Borde ge en 20-30ggr.
Vår Vinnare :
15 Nanetta Hill


Spelförslag :
DD 1 : 8 Copaca Banana
DD 2 : 3-11-15

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!