Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs Fredagen 30/8

Norrlandstrav återigen på fredagskvällen och som sig bör ett kallblodslopp med på dagens dubbel.
Många av dessa möttes på Årjäng och då vann U.R Faxe efter en Örjanstyrning. Blir det repris ikväll eller finns det något som talar emot?


Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
5 Pyrmo blir nog favorit före Lukas Rauen på läget då han är den av de betrodda som har framspår och skulle med en bra start kunna vara först framme för att ta över.
Det som oroar lite är att näst senast på Årjäng hade han samma spår och var inte i närheten att sätta en fot rätt. Vann dock starten efter och har rutinerad kusk i vagnen så vi får tro att Ulf får iväg honom felfritt. En av två?
Motbuden :
11 Lukas Rauen mötte just U.R Faxe för två starten sen på Hagmyren under v75 och var då spelad till favorit. Hittade ut och avancerade tidigt och vann före en tapper Klack Vilja. Starten efter var det dags för hårt motstånd igen och trots att han fick gå utvändigt om ledare Zitor ville han inte ge sig och kämpade storstilat till andraplatsen. En Pyrmo i ledningen blir en tuff nöt att knäcka men på visat form tror jag han blir svårslagen. Inte beroende av samma löpningsförhållande som favoriten.
10 U.R Faxe vann som sagt på Årjäng men då gjorde båda antagonisterna ovan bort sig och fuxen serverades ett perfekt lopp av Örjan. Sårbar från bakspår om inte rätt lopp. Duger annars.
Skrällen :
Den av 2 Delsbofaks och 7 Helle Spik som kommer iväg bäst har stor chans att få ta över ledningen och speciellt den senare skulle nog gynnas av det i så fall eftersom man får använda körspö i Sverige.
Vår Vinnare :
11 Lukas Rauen


Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
10 Djokovic går ut i det tuffaste loppet hittills men har så här långt gjort nästan allt rätt. Tre segrar och en galopp på kontot och på toton ger han runt dubbla pengarna varje gång så spelarna har haft koll på den här. Trots bakspår en vettig favorit och vinstchans då de två värsta motståndarna har faktorer mot sig. 4 Amiral har vilat ett par månader och 7 Patricks Princess är ett sto som möter hingstar och valacker. Redéns duo går givetvis inte att räkna bort helt men jag har ett annat motbud i så fall.
Motbudet :
6 United Broline kommer från stall Svante Båth och är det någon som kan det här med unghästar så är det gode Båth. När det vankas 100 000 i förstapris kan man räkna med att det är iordningställt. Ska eventuellt lättas i balansen och sånt är alltid intressant. Uffe utnyttjar springspåret mot tät.
Skrällen :
8 Rally Hans har givetvis ett chansartat utgångsläge men oddset blir därefter. Kontio vinner med allt för tillfället och den här har varit ute mot knallhårt motstånd och kanske skaffat sig lite mer rutin än sina konkurrenter. Mötte t ex Belker och Aetos Kronos senast och var givetvis chanslös men den rutinen kan komma till pass nu.
Vår Vinnare :
10 Djokovic


Spelförslag :
DD 1 : 11 Lukas Rauen
DD 2 : 6-8-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!