Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdagen 27/8

Kung Edward fick perfekta loppet men det hårda utgångstempot tog ut sin rätt och Maze Runner som struntade i att köra från start denna gång hade torrt spurtkrut. Smart drag av Ville och Maria.
Tisdagens dubbel hämtas från Solvalla och det är en smårolig propp i första avdelningen där hästar över 1 miljon står med 20m tillägg. Längst bak har vi gamla trotjänaren On Track Piraten som har tjänat mer pengar än alla andra hästar tillsammans.
Ändå kanske han inte blir favorit. Rätt eller fel?


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 On Track Piraten får vi anta blir favorit i det här gänget men det är inte lika lätt att plocka längder längre och frågan är om han inte är lite bättre över längre distanser.
I vilket fall lär han räknas och senast var han allt värd segern efter att som alltid avslutat bra i spåren.
Given favorit men måste nog komma bra på det då han möter lite tuffare motstånd än senast.
Motbuden :
8 Voltaire Gifont gjorde Sverigedebut i Jämtlands Stora Pris och slutade fyra bakom Milligan’s School för att sen följa upp med andraplatsen bakom Who’s Who. Senast var det Danmark och Ulf Thoresens Minneslopp på Jarlsberg där Vitruvio vann.
Det är alltså inga dåliga fält han har startat i så man kan konstatera att han går ner rejält i klass till denna start. Med den spurt han har visat upp tidigare borde han kanske t o m bli favorit?
4 Peder Mykla är snyggt inmatchad i loppet men har inte mött så här tuffa motståndare förut. Men med full form kan det kanske gå vägen från ledningen och vi har ju sett Björn Goop hålla igång hästar på upploppet förut. Gillar att gå i spets. Skulle gynnas kraftigt av det.
9 Rajesh Face bör väl nämnas om man inte ska begå tjänstefel. Ruskigt grundkapabel men har inte riktigt fått till det på slutet. Vilat nu och återkommer förhoppningsvis fräsch. Räknas om han vaknat på rätt sida.
Skrällen :
6 Araw Hoss blir kvällens skrällbud. Kommer från stall Nurmos och har fått ett lopp i kroppen efter nästan ett års bortavaro. Borde gått framåt med loppet och skulle Jepson riva åt sig ledningen kan det hålla länge.
Vår Vinnare :
8 Voltaire Gifont


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Lady Nadine vann busenkelt senast och det var inte tomt i mål. Börjat året lysande och kommer klättra snabbt i klasserna framöver. Spelad till storfavorit på V75 efter att ha lovordats från Nurmos. Borde kunna trycka sig till tät tidigt och sen ska nog loppet vara över.
Enda brasklappen kan vara travet. Hon har ibland lite problem med fräschören och det kan vara bra att kolla värmingen innan man lämnar in.
Motbuden :
15 Viscarda Jet och 7 Zona O.K. kommer båda från stall Alessandro Gocciadoro och vi fick se en Visa As i full form i lördags och båda hans hästar kan utmana här om det strular för favoriten.
Skrällen :
1 Hersey Boko galopperade senast när Torbjörn Jansson skulle korrigera henne men var fin vid segern innan i ett amatörlopp där tränaren själv körde. Får garanterat bra lopp härifrån och med lucka till slut duger även hon.
Vår Vinnare :
5 Lady Nadine


Spelförslag :
DD 1 : 8-11
DD 2 : 5 Lady Nadine

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!