Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby Torsdagen 8/8

På lördag är det dags för Åbys stora pris men först ska vi ta pulsen på banan med en V64-omgång och dagens dubbel. Två öppna lopp bjuds det på över lång respektive kort distans och på förhand är det familjen Untersteiner som är på tapeten.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
8 Look Håleryd har tampats på V75 med framgång och går ut efter ett litet uppehåll på passande distans. Var inte bra senaste starten på hemmaplan men hade halsproblem då enligt stallet och fick pausa lite. En fin fyraåring men med senaste starten på näthinnan och med så tuffa hästar 20m bakom känns han sårbar och inge vidare som favorit.
Motbudet :
3 Xanthis de Roi körs av Joakim Lövgren vilket inte är en av mina favoriter i jollen men inte ens jag kan blunda för formen han har på hästarna för tillfället. Gick bra från uselt läge senast under stochampionatshelgen och det fanns krafter kvar i mål. Verkar vara under utveckling och här borde det antingen bli ledningen eller rygg på Kolgjini. Känns som han passar perfekt för en open stretch resa.
Skrällen :
5 Elway Am blir kanske ingen jättesusare men gjorde två bra lopp över lång distans innan senast och verkar närma sig toppformen. Passande utgångsläge och hittar han bara ut från innerspåret tidigt så aviserar André Eklundh ett offensivt upplägg och jag har verkligen en bra känsla kring hela ekipaget.
Vår Vinnare :
5 Elway Am


Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Jefferson Dotcom är en av flera startsnabba här och trivs över distansen men gick i ledningen senast och galopperade som slagen in på upploppet. Segervan annars och får han inte för mycket mothugg av 4 och 6 i starten kan det gå.
Motbuden :
4 Falcon Dragon är också kvick från start och spets och släpp brukar var melodin för vår danska gäst. Passas denna gång när han har fritt fram på upploppet bakom ledaren.
7 Everton är en högkapabel herre som inledde sin karriär hos PU väldigt bra. Fått två lopp i kroppen efter lite vila och borde närma sig formen. Senast blev det helt fel då han blev hängande i spåren och fick backa sig sist. Borde ha chans att komma till bättre nu då fler söker innerspår med open strech.
Skrällen :
8 Dynamite Light har vilat ett par månader och har uselt spår så inga faktorer att jubla över men skulle det bli överpace i loppet så har han styrka och speed som räcker långt. Går även ner lite i klass till den här starten. Borde bli väldigt bortglömd på förhand.
Vår Vinnare :
5 Jefferson Dotcom


Spelförslag :

DD 1 : 5 Elway Am
DD 2 : 4-5-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!