Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdagen 9/7

Formen håller i sig, 18ggr på dubbeln igår satt som en smäck igen. Med risk för att bli för kaxig så känns travet så enkelt när de hästar man tror ska ta ledningen, ev motbud galopperar bort sig eller får en dryg resa. Det varar ju inte för evigt men vi spinner vidare på självförtroendet så länge det går.

Solvalla ska köra loppen och senast Tangen Haap var här slog han världseliten. Borde ha en straffspark denna gång från bra spår bakom bilen. 
Andra avdelningen bjuder på ett stayerlopp men ganska ojämna starthästar och det är svårt att se hur ens Bergh ska lyckas bränna med Muscle Hustle men han gjorde ju det senast så gardering är tänkbart om man vill gå för lite högre odds.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
3 Tangen Haap vann som bekant Elitkampen och följde upp med en strong instats som trea senast efter en dryg löpning. Borde givetvis ha toppchans i ett sånt här lopp även om jag tror han kommer bli på tok för stor favorit mot vad han brukar mot samma hästar. Man ska tänka på att man hade siktat på Elitkampen länge och toppat till den starten. Det kostar på att vinna ett sånt lopp och sen ett tufft lopp på det gör att jag drar öronen åt mig en aning men svårt att se några riktiga motbud och av de två stora favoriterna känns ändå denna bäst.
Ev Motbud : 
11 Smedheim Solan är väl egentligen den enda tänkbara som skulle kunna skrälla men då måste favoriten ha en dålig dag och då kan egentligen vem som helst vinna. 

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
9 Muscle Hustle förlorade lite överraskande i sin senaste start. Möter inte det blodigaste gänget den här gången heller men det finns ett par långskubbare som gynnas mer av distansen än honom men jag tror Bergh kör till direkt och jag går på den raka dubbeln.
Bra favorit men lyssna på värmningsrapporter för att fatta ett så sent beslut som möjligt om hur det står till med formen.
Ev Motbud : 
11 Order To Fly är naturliga motbudet och insatsen näst senast i ett V75-lopp på Mantorp var riktigt bra i tufft gäng. Gillar den långa distansen och har testat barfota i monté med framgång så nu blir det samma balans i detta loppet. 
3 Azarayah Ridge kan vara en riktigt bomb för den som jagar högre odds. Körande Rebecca Dahlén är vass i sulkyn men handikappas nog lite av att invändiga kuskarna är gamla rävarna Kontio och J Untersteiner. Tidsmässigt verkar det finnas fart över distansen dock och kan vara ett kul chansstreck.
8 King Sir Kir är tillbaka i nygammal regi hos Claes Svensson. Har haft en gaffelbandsskada vilket är riktigt
allvarligt för en travhäst så han är knappast i form för att vinna direkt men håll ögonen på den här för den var riktigt riktigt vass som unghäst och passas framöver.
Spelförslag :

DD 1 : 3 Tangen Haap
DD 2 : 9 Muscle Hustle

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!