Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla 3/6

 

Kvällens tävlingar ska köras på Solvalla och det är fina lopp vi bjuds på och det är bara vänja sig vid stora favoriter med sunda vinstchanser nu när sommarvädret är här.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
4 Ragazzo Da Sopra borde bli väldigt stor favorit i inledande dagens dubbel. Han plockade med minsta marginal ner en så bra häst som Perfect Dynamite för tre starter sen och galopperade i V75 efter det. Senast var han ute i Harper Hannovers under elitloppshelgen och var strålande som fyra.
Ändå tvekar jag något att skrika ut honom som en ”bra” favorit här. Distansen är minst 500m för kort för att vara optimal och han lär inte bli släppt till ledningen heller då han är för dåligt startsnabb.
Det luktar tappstart och styra upp i dödens lång väg. Kan givetvis gå vägen ändå eftersom han är stark och oöm samt inga av motståndarna visar tokform heller.
Jag nämner ett par motbud och säger att om min raka dubbel sjunker under 6ggr så tycker jag värdet är borta.

Motbud : 
2 Don´t Mind Me från stall Redén med Örjan i vagnen är givna spetsbudet i loppet och man andas viss optimism från stallet till den här starten. Kan vara värt att lyssna på förhandssnacket innan ni lämnar in. Kan säkert gå en låg 12-tid vid form och då är det svårt att vinna från utvändigt ledaren.
Örjan i spets är inte heller att leka med men kan vara 500m för långt.
1 Eder Bob är jämn och säker och bör ha bra chans på rygg ledaren här. Med lucka blir han livsfarlig då det är precis den sortens lopp han älskar. Tvåa bakom Nobel Amok näst senast och senast var han ok som fyra bakom Stepping Spaceboy.

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
4 Wreckless M.M brukar sin vana trogen spetsa från öppna spår och håller han bara ordning på benen borde det bli samma sak denna gång. Björn Goop brukar förvalta liknande chanser på ett betryggande sätt samt att det verkar bli maxat i utrustningsväg den här gången eftersom man återgår till jänkarvagn då det var voltstart och vanlig vagn senast vid galoppen.
Även barfota runtom viskas det om så det låter väldigt bra på förhand.
Spik!


Spelförslag :

DD 1 : 4 Ragazzo Da Sopra
DD 2 : 4 Wreckless M.M

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!