MatGus medlemsblogg

V75 Axevalla - 22 Juli

V75 på Lördag äger rum på Axevalla och på kupongen hittar vi bland annat en gulddivision i form av avdelning 3 där jag väljer att spika. På det stora hela är det en trevlig omgång där jag tror det kan smälla till!

Avd 1: 

2,3,4,6,11
Kommentar: Här läggs det nog väldigt många streck på (2) NIKY FLAX och (6) R.K.KING, säkerligen spikas det rentav på någon av dessa. Jag väljer att börja lite bredare och kompletterar med tre hästar: (3) (4) och (11). Där jag vill varna för (4) TIGER WILLIAMS som körs av Johnny Takter. (6) R.K.KING tar troligtvis spets men utmanas han?

 Avd 2: 
2,4,6,8,11
Kommentar: Ser jag som ett väldigt öppet lärlingslopp där det stod emellan att chans-spika eller köra lite försiktigare med 5 streck. Inledningen avgör mycket för knappa favoriten (2) SETE som inte är särskilt startsnabb. Skulle han nå spets ändå har han mycket vunnet.

 Avd 3:
4 READLY EXPRESS
Kommentar: Här känns det tryggt med Nurmos (4) READLY EXPRESS som körs av Jorma Kontio. Ingen ska egentligen kunna utmana den formen, skulle jag kunna kasta in ett skräll-streck så skulle det falla på (8) Kadett C.D.

 Avd 4:
2,6,8,15
Kommentar: I dagens andra långlopp tror jag det ska räcka med 4 hästar. På förhand så ska tilläggshästarna vara favoriter i detta lopp men jag vill ändå peta in (2) TWINBERRY som körs av Örjan.

 Avd 5:
2,3,6,8,10
Kommentar: Här kan det smälla till! Jag litar inte på favoriten och väljer att komplettera med 4 hästar. (9) CALLMESALLY må komma från tre raka segrar men jag avstår och lägger det strecket på (10) NEELIX som har en av loppets högsta kapacitet. Även (3) SCORPION KISS plockas med!

 Avd 6:
2 BARKEVIOUS MINGO
Kommentar: Omgångens andra spik landar på (2) BARKEVIOUS MINGO. Voltstart och klassen gör att loppet är ganska ovisst, men med spåret och formen på både häst och kusk så väljer jag att spika.

 Avd 7:
1,2,4,6,9
Kommentar: V75 avslutas med omgångens mest klurigaste lopp. Jag tar med 5 hästar där loppets favorit (2) LINUS BOY är alltför ojämn för att spika, men har han en bra dag så kan han vinna detta från spets. Bakom honom finns (9) VÄSTERBO EXACT som kommer få loppets bästa rygg att följa, så trots bakspår så ska han räknas. Skrälltipset landar på (1) CERVEZA som jag tror kan utmana om de andra har en dålig dag.
Rader: 2500
Kostnad: 1250 kr

Sveriges bästa

Kända profiler