Poker på nätet

Pokersektionen på trav.se är för tillfället under uppbyggnad. Är du intresserad av att spela poker på nätet rekommenderar vi så länge att du besöker poker.se, en av Sveriges bästa resurser när det kommer till nätpoker.

Åldersgräns 18 år. Särskilda villkor tillämpas för bonusar.

Sveriges bästa pokersidor

Ovan kommer du framöver hitta exklusiva pokerbonusar från de bästa pokersidorna för svenska spelare om du snabbt vill komma i gång. Men som sagt, till dess så är det ovan länkade poker.se vi rekommenderar.

Poker.se har skrivit om pokervärlden i allmänhet och svensk poker i synnerhet i mer än tio år. De skriver om såväl poker på nätet och om vad som händer ”live” runt om i världen och är det någonting du vill veta om poker så är det dit du ska vända dig, och det är det vi här på trav.se har gjort så att vi kan erbjuda dig ett urval av det viktigaste som händer just nu i pokervärlden.

Med de oberoende recensionerna kan du själv jämföra svenska pokersajter ur alla upptänkliga avseenden. Hur står sig den nedladdningsbara pokerklienten, hur är det med mobilstöd och hur fungerar bonusar hos den pokersida som du är intresserad av. Alla aspekter avhandlas och presenteras i överskådlig form så att urvalsprocessen blir så enkel som möjlig så att du kommer vara nöjd med ditt val och slippa överraskningar.

Vi hoppas du har nytta av den här underavdelningen och kan hitta ett pokerrum och medförande pokerklient som passar just dig. Alla rekommenderade pokersidor är trygga och bra alternativ för svenska spelare, annars hade de inte varit just rekommenderade. Bonusarna du får via våra länkar är även i många fall exklusiva och går inte att hitta någon annanstans på nätet. Så du kan vara säker på att om du väljer att spela poker i något av de rekommenderade rummen så är du garanterad den absolut bästa pokerbonusen.

Att hitta en bra pokersida har med andra ord aldrig varit enklare oavsett om du vill prova för första gången eller spelat i flera år. Men jämförelsesajter finns det gott om, och även om poker.se är den bäst ansedda pokerportalen så är de som allra bäst när det kommer till nyhetsrapportering och djuplodande artiklar.

Om något av intresse har hänt inom poker den senaste tiden så är det på poker.se du kommer kunna läsa om det. Flera svenska pokerprofiler bloggar även på sajten och det finns också ett par riktigt bra poddar för den som hellre konsumerar information via öronen.

Så fungerar poker online

Poker på nätet är unikt på det sättet att vi inte spelar mot spelbolaget. I jämförelse med spel på hästar, sportsbetting och kasino online så tjänar spelbolaget inte på att vi förlorar. Det betyder inte att dom inte tjänar pengar, i stället tas en avgift ut per pott, den kallas ”Rake”. I regel ligger den på 5% av prispotten för kontantspel men det finns alltid ett maxtak. Läs mer om Rake på svenska pokersidor nedan då vi har en del grundläggande att gå igenom först.

På en pokersida kopplas vi ihop med andra spelare runt om i världen och kan ta plats vid virtuella pokerbord. Spel sker främst i två former:

  1. Cashgames: Pengar direkt på bordet, det man ser vinner man och det är fritt fram att lämna när man vill.
  2. Turneringar: En avgift (inköp) betalas i utbyte mot spelmarker och sedan spelar man tills en spelare har rubbet. Prispengar delas sedan ut beroende på placering (när man blev utslagen, alltså inte hade några marker kvar).

Blinds och Ante-insatser

Mörkar (eller Blinds på engelska) är en tvingad insats som betalas av två spelare direkt efter dealern - den medurs närmast betalar Lilla och den till vänster om hen den Stora Mörken (vanligtvis dubbelt så stor som den lilla).

Mörkar används för att skapa action från start och sätter nivån på bordet. Pokeromgången börjar sedan på den person som sitter direkt efter stora Mörken. Den får då möjlighet att lägga sig (Fold), syna (Call, matcha Stora Blinden, höja (Raise, öka med åtminstone en Stor Blind till). Under resterande satsningsrundor (se nedan) är det alltid den spelare närmas till vänster om dealern som agerar.

Det finns också något som kallas Ante och det är en liknande tvingad insats som ALLA kring bordet, inklusive de båda Mörkarna, tvingas betala. En Ante-insats är mer vanlig i turneringssammanhang, och introduceras då ofta i en turnerings slutskede.

Satsningsomgångar i poker

De flesta pokervarianter med gemensamma kort i mitten (Community Cards) utspelas över fyra satsningssteg där alla spelare får möjlighet att vara med eller höja – se ovan om Blinds för vem som börjar. Det handlar om att bjuda över varandra och för att få vara med måste man betala vad de andra har satsat, eller höja. Har man lagt sig får man givetvis inte vara med på ett senare skede. De olika satsningsskedena har namn:

  1. Pre-Flop: Spelare har fått sina hålkort, men inga gemensamma kort har visats.
  2. Flop: De tre första gemensamma korten.
  3. Turn: Det fjärde gemensamma kortet hat visats.
  4. River: Det femte och sista kortet har visats.

Satsningsstrukturer

  • No-Limit (NL): Du får satsa precis hur mycket du vill, nästan; Man måste höja med minst en Stor Mörk de två första satsningsrundorna och minst två Stora Mörkar under de två sista - uppåt finns inget tak.
  • Pot-Limit (PL): Likt ovan men maximalt pottens nuvarande storlek.
  • Fixed Limit (FL): Förbestämda belopp, vanligtvis motsvarande Lilla. och Stora Mörkens storlek. Vid fyra satsningsrundor, som i Texas, får man satsa (och höja) Lilla Mörkens värde under de två första rundorna och den Stora Mörkens värde under de två sista.

Poker kontantspel online (Cashgames)

Den mest flexibla formen av poker är kontantborden, så kallade cashgames. Här motsvarar markerna på bordet ett direkt pengavärde. För att delta letar man upp ett bord där Mörk-nivåerna passar ens riskbenägenhet. Allt från motsavarande 10/20-öres upp till High Stakes-bord med flera tusen bara för mörken erbjuds på de flesta sajter. Borden har utöver förbestämda Blinds även ett max antal platser, vanligtvis två- (Heads Up), sex- och tiomanna.

När man sätter sig så får man bestämma hur mycket pengar man vill slå sig ned med, man går alltså inte per automatik in med hela sitt kontosaldo, och ofta finns det ett maxtak för vad man får köpa in.

Nya spelare kan betala den Stora Mörken och vara med direkt, men enligt reglerna har spelare rätt att sitta ute tills den Stora Mörken når dem, det sistnämnda är att föredra. Vi kan när som helst kasta våra kort och lämna bordet med alla våra pengar – men detsamma gäller givetvis också dina motståndare.

Svenska pokerrum på Playtechs iPoker-nätverk

2020 lade Microgaming ned sitt pokernätverk och det innebär i princip att det bara finns ett relevant nätverk kvar, iPoker. Det får ses som positivt då det samlar alla spelare utanför de stora spelbolagen med egna nätverk på ett och samma ställe.

Bland svensklicensierade pokersidor som erbjuder nätpoker via iPoker hittar vi bet365, Betsson, Coolbet, Paf och SvenskaSpel. Men bara för att man kan möta samma spelare betyder inte det att produkten är helt identisk.

Bolagen kan själva styra utseendet på sin iPoker-klient och skapa exklusiva turneringar. Då handlar det ofta om satelliter med prispaket till större liveevents man är inblandad i.

I Sverige är allt som handlar om belöningar och missions borttaget från operatörernas integration av iPoker-klienten men freerolls finns. Det är också få bolag som ens erbjuder pokerbonus.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se