Speltips: Tre heta Valla-spel i kylan!

V86 på Solvalla ikväll och enligt banmästaren ska det gå att köra med valfri balans trots kylan, vi kan därmed räkna med att det blir ett löst ytlager, precis som i lördags då hästar som kräver mycket fäste hade problem med underlaget.

Jag hittar två spel i V86-2. Jag tror hårt på att Knifetown Winner vinner loppet från ledningen, han har vunnit sex av nio från spets och torskarna har kommit i V75-konkurrens. Nu ser det lite enklare ut på pappret och då kaxar han till sig och leder runt om. Han spetsvann på en låg 11-tid näst senast och var på linje med färske V75-vinnaren Chief Orlando senast, kanske rent av slår den om man inte hakar i hjulen strax före mål? Han har spetsat från åttondespår tidigare och bör ta ledningen smidigt och sedan få bestämma tempot där ingen har häst för att gå upp utvändigt och pressa. Nicklas har bra snurr på stallet igen och jag gillar priset 2.15. 

I samma lopp spelar jag plats på stallkamraten Persos Smokie som är en nyttig häst som trivs under vinterhalvåret. Han har tränat bra inför detta och har fin statistik efter uppehåll. Jepson upp är intressant och som jag läser loppet spetsar han och släpper till favoriten. Sedan bör det som sagt inte hända någonting utan "Smokie" kan spara på krafterna fram till upploppet. Nicklas bör köra undan så att stallkompisen får chansen att bli tvåa och därmed sitter platsspelet till goda 3.55.

Jag tar också ett litet spel på Indy Lane i epilogen. Jag har verkligen gillat hans spurter i BC-loppen under hösten och att han inte räckte senast i ett hårt V75-lopp tar jag inte så hårt på, han avslutade 09,5/800 och det är vad han mäktar med då han inte är den tvärspeediga typen. Nu är han tränarkörd och ska tävla med skor, men det är också inbakat i priset, och tittar man på statistiken har han 2/3 med kusken och 6/10 med skor, så jag tycker att oddssättaren hos Unibet har överreagerat på ändringarna. 7.50 är värt ett lågspel. 

Analytikerns blogg

Analytikern

Arbetat på heltid med travtips i över tio år. Lägger stor vikt vid loppanalys (vem tar spets? Hur blir loppet kört?) när jag lägger mina spel. Allt spel är ett maraton och jag är selektiv när jag lägger mina spel.

Sveriges bästa

Kända profiler