Speltips: Två "early birds" till Åby!

När Björn Goop ryckte undan i ledningen i sista sväng med Cosy Lazy Louse räknade jag hem "headen" mot Örjans, men Björns stannade helt sista hundra och åkte dit sista biten. Surt, men det är bara att hoppa upp på kusen igen och leta nya spel.

SM-dagen på Åby på lördag och jag tar två tidiga positioner.

I V75-1 gillar jag Explosive Merlot. Minns när han slog Magic Gwin från utsidan just här på Åby i våras, då vann han på 12,8 över aktuell distans och imponerade på mig. Han har vunnit tre av de fyra senaste på Åby-fältet (en galopp) och trivs utmärkt på Mölndalsbanan. 

Spurten näst senast var fullt godkänd och högst upp i raden höll han bra över fyra varv. Läget bör tala för felfri avgång och motståndet avskräcker inte. 12,75 duger helt klart för spel.

I V75-4 provar jag Hawk Cliff. Minns att snacket var mycket bra på honom inför Sundbyholm näst senast men då blev det galopp. Senast höll han fullt godkänt i dödens och med det loppet i kroppen bör han vara ännu bättre nu. Det kan bli barfota bak nu vilket är ett plus och kusken Anders Eriksson kör med härligt självförtroende för dagen. 

Motståndet ger mig inte skrämselhicka och 15 gånger är ett pris jag gillar. 

Analytikerns blogg

Analytikern

Arbetat på heltid med travtips i över tio år. Lägger stor vikt vid loppanalys (vem tar spets? Hur blir loppet kört?) när jag lägger mina spel. Allt spel är ett maraton och jag är selektiv när jag lägger mina spel.

Sveriges bästa

Kända profiler