Speltips: Till spets och sedan är det bara att koppla på autopiloten...

Auto Relight är härdad mot bra hästar och har en spännande uppgift ikväll på Solvalla. Han vann senast från ledningen över tre varv, bromsade till den sista biten och han har svårt att sätta nosen först, men formintrycket var bra och nu är det mer passande distans. 

Örjan upp i vagnen är ett plus och som jag läser loppet spetsar Chapuy och släpper (det gör Åke alltid med den på full väg) till Örjan (kolla loppet från Örebro på Auto Relight hur snabb han var då) och ledningen är Melander-hästens bästa position.

Motståndet då? Leader Brodde är snabb, men knepig och var inget extra senast. Aperfectdream imponerade inte heller på mig senast och jag tror att min idé är snabbare från start. Harrington blev entömd senast och torskade som 13-för-10 favorit, nja. Empire Garbo ska tävla barfota, men är formlös. Global Unprotected är jättefin, men Magnus ligger lågt och ska köra preparé inför Färjestad. Logo Light lär också prepp-köras inför kommande V75-final. Tyska hästen orkade inte senast och har varit bäst med tätkänning.

Auto Relight är ingen vinnartyp så jag fingrar inte på vinnarspelet, däremot gillar jag priset på plats (1-3) till 3.90, det är spelbart!

Analytikerns blogg

Analytikern

Arbetat på heltid med travtips i över tio år. Lägger stor vikt vid loppanalys (vem tar spets? Hur blir loppet kört?) när jag lägger mina spel. Allt spel är ett maraton och jag är selektiv när jag lägger mina spel.

Sveriges bästa

Kända profiler