Ingvar Crazys blogg

Speltips: Ollalla, vilket bra lir

Prosperous var ju en riktig "klocka" till 14 svängar i torsdags och det var länge sedan jag hade en sådan bra vinnare. Blev knappt någon spänning med spets från start till mål. Mer sånt tack!

Idag tar vi tag i Örebro som har hand om V64-spelet. Två rumphuggna lopp med fem respektive sex hästar gör sannolikheten till hög utdelning väldigt liten. Envisas man med att spela V64 går det absolut att spika min idé. Det är en relativt tråkig favorit, men eftersom han inte startat på ett tag blir han inte tokstreckad. Hästen i fråga är 12 Ola Montana, lopp 7 tillika V64 - avd 4. Nicklas har haft problem med sjukdomar i stallet i sommar och många hästar har tagit det lugnt, däribland Ola Montana. Nu har har han tränat på bra och Nicklas brukar ha väl förberett. Det brukar behövas 1-2 lopp innan toppformen sitter och det innebär att den är bra redan i första starten. Det här är också en gamling som brukar vara bra efter vila. 

Här tycker jagt att Niklas har hittat en synnerligen lämplig uppgift. Det är 3140 m och de flesta hästarna lär söka sig ner på innerspår och Ola Montana lär få en ganska smidig väg fram trots många tillägg. Är han bara hyfsat i ordning växlar han det här gänget sista 500 m på ren hårdhet. Bet365 sticker ut något och ger 2,75. Så högt tror jag inte att det blir på banan.

Ingvar Crazys blogg

Ingvar Crazy

Fastnade i travet som ung tidigt på 80-talet. Har sedan åkt många varv runt jordklotet till olika travtävlingar. Upplevelsen på plats är allra bäst. Har varit på Elitloppet 29 av de 30 senaste åren. Han har breddat intresset och är nu förutom inbiten spelare även uppfödare och amatörtränare. Ett stort nätverk inom travet runt hela Sverige brukar ge en och annan vinnare.

Sveriges bästa

Kända profiler