Tim Schlaucher Essers blogg

Speltips: Toppchans för Ready Ribb

Tjena!

Lördagens spel på Global Welcome hittade dit utan några större problem. Erik Adielsson parkerade hästen i dödens och vann sedan därifrån på ett övertygande sätt. Favoriten Smokin Joe var inte som bäst för dagen men frågan är om det hade spelat någon roll så fin som Global Welcome såg ut.

Ikväll är det inte riktigt samma dignitet på loppen när det vankas V86 på Solvalla/Bergsåker. Jag har dock hittat ett bra spel i V86-7 där favoriten Ready Ribb ser ut att ha en passande uppgift. Förvisso står han lite billigt inne i loppet med bara 600 tkr på kontot jämfört med de värsta motståndarna som sprungit in över miljonen. Jag tycker dock inte att man ska stirra sig alltför blind på det då det finns flera andra faktorer som talar för Ready Ribb. Dels har han ett perfekt utgångsläge med spår 4 utan någon riktig utmanare i spetsstriden. Sedan går han också bra med skor, jämfört med till exempel 11 Coktail Fortuna som ska vara klart bättre barfota. Rent kapacitetsmässigt tycker jag att Ready Ribb är klart bättre de 600 tkr han har tjänat och från ledningen är jag inne på att segerchansen är mycket god. Distansen är även passande till skillnad från några av konkurrenterna som inte har samma meriter över 3140 meter.

Ready Ribb spelas till 2,20 hos Bet365. Lycka till vid rygg!

Tim Schlaucher Essers blogg

Tim Schlaucher Esser

Finns på Twitter som SchlaucherTim

Tim är en sporttokig ekonomistudent som lägger all sin fritid på att kombinera sina stora intressen statistik, sport och spel. Framför allt är det fotboll och trav han brinner för. Tims rekar bottnar i djupgående analyser och en väl utförd research.

Sveriges bästa

Kända profiler