Speltips: Femåringen tuffast igen?

10 Twinkle Kronos tränas av framgångsrika amatören Magnus Träff och har precis som flera stallkamrater levererat finfint under året. Totalt fem vinster under 2017 och nu kommer han ifrån tre raka segrar. Två av dessa har tagits ifrån svåra utgångslägen och kvällens tiondespår skrämmer inte så mycket. Visst finns risken att det värta motbudet 3 Mellby Elegant kommer till spets och då blir den svårtuggad men ett par kuskar med framspår kan nog tänka sig att vara med i spetskörningen och eventuellt även svara Jan Norberg. Twinkle Kronos är under fortsatt utveckling efter att en operation tidigare föll väl ut. Motståndet är lite tuffare nu men känslan är att han växer med uppgifterna och gör vad som krävs. 

Löphuvud är en tung egenskap i kvällens sällskap och nu är man inne på att testa jänkarvagn för första gången. Det brukar som bekant kunna få rejäl fart på hästarna och ger det minsta effekt så måste femåringen bli svår att stå emot. Senast blev segen knapp men det var ingen tokig häst som utmanade (Ditty Bopper) och det var långt ner till resten av fältet. Notera att min spelidé alltid tävlar med skor medan flera av de svåraste konkurrenterna är bäst utan skor på hovarna. Twinkle Kronos bör definitivt vinna det här loppet mer än var tredje gång och det är givet att kliva in till Bet365:s vinnarodds 3.50.

Facits blogg

Facit

Med en bakgrund som spelproffs och spelexpert har Facit lång erfarenhet av att värdera information, prestationer och statistik. Med spelvärdet i centrum blir det idéer ifrån hela landet här på trav.se. Sedan barnsben har travet varit en stor del av livet och du kan alltid vara säker på att vårt eget Facit är påläst!

Sveriges bästa

Kända profiler