Speltips: Spännande förutsättningar för formtoppad platsidé!

11 Peder Mykla är ett riktigt formkort (vann ifrån dödens senast) men jag tycker att han har gått bra en längre tid utan att få något större erkännande. Idag ställs han mot flera för klassen fina hästar men de är överlag opålitliga. Jag är tämligen övertygad om att ett par av motbuden kommer bort och det måste vara bra chans att Peder Mykla tar en topp 3-placering.

Nu sitter nämligen Björn Goop upp för första gången och det brukar ju ge fin effekt. Hans förmåga att få fart på hästarna lär komma väl till pass nu. Efter två strykningar har ekipaget riktigt spännande förutsättningar. Från ensamt springspår kan Goop sannolikt träffa bra från start och komma först fram till täthästarna.

Om kuskarna bakom hästarna på start är kloka så bör de nog släppa ledningen. Det finns som bekant open stretch på Åby och att få rygg på Peder Mykla hela vägen måsta vara gynnsamt. Dessutom slipper de i så fall ta emot ytterligare en tilläggshäst som eventuellt provar. Oavsett taktik positionsbyten lär Goop och Peder sitta bra till in på slutrundan och till 2.35 är det läge att testa ett platsspel.

Facits blogg

Facit

Med en bakgrund som spelproffs och spelexpert har Facit lång erfarenhet av att värdera information, prestationer och statistik. Med spelvärdet i centrum blir det idéer ifrån hela landet här på trav.se. Sedan barnsben har travet varit en stor del av livet och du kan alltid vara säker på att vårt eget Facit är påläst!

Sveriges bästa

Kända profiler