Speltips: Grand Slam 75-systemet Halmstad 18 februari

GS75-1: Bara sex hästar till start i den första avdelningen. 1 Hall Of Fashion gjorde årsdebut på bästa sätt senast efter att ha haft ett lite si sådär fjolår. Från fjärde par utvändigt visade klockorna runt 11,5/800 m till slut och rimligen borde det loppet ha fört honom framåt ytterligare. Med få hästar till start borde inte spåret ställa till det och hemmahästen måste ses med vettig chans. 2 Global Takeover ska också streckas tidigt. Han har kanske inte visat den allra vassaste formen i sina två senaste starter, men samtidigt är han härdad mot tuffa konkurrenter och det här känns lite enklare. 5 Revelino Jet är en segervan italiensk häst som nu gör debut på svensk mark. Svårbedömd såklart i ny regi och efter uppehåll, men vi tycker att han ska med på systemet ändå. Dessa tre nöjer vi oss med, men vill man ta med en fjärde häst står 6 Othello Face närmast på tur med ett par lopp i kroppen.


GS75-2: Bara ston i den andra avdelningen. Formstarka 5 Blue Racer Ås får första strecket. Näst senast vann hon med krafter kvar och såg riktigt fin ut och senast avgjorde hon efter en fin invändig smygresa och lucka till slut. Från det här läget och med få hästar i loppet borde hon hitta en vettig position igen. 2 Jessica Ås är i grunden bättre än vad man kan läsa ut av raden. Senast fick hon inte travet att fungera runt sista sväng, men skulle hon löpa upp till sin fulla kapacitet bör hon stå sig bra här. 7 Global Tenderness har heller ingen snygg rad för dagen, men kan bättre. Hon har dock varit struken efter sin senaste start och vann trots allt ”bara” ett lopp i fjol. Motståndet känns lite enklare än vad hon är van vid och måste med tidigt. 1 Miss Ladyburn har ett bra läge och fin form. Peter Ingves vann med henne näst senast och kan göra det igen.


GS75-3: Lärlingskuskar i den tredje avdelningen och åter ett lopp med få hästar till start. 5 Denco´s Lucky Kilab är minst rutinerad med sina blott fem starter innanför västen. Intrycket då hon senast vann var ändå så bra att hon ska ses med vettig segerchans igen. Hon fick ett fint lopp i rygg på ledaren senast och när det väl blev fritt gick hon undan till säker seger. Vi noterar en intressant debut i ny regi för 6 Trombone. Hästen har kanske inte övertygat i de senaste starterna, men Veijo Heiskanen brukar inte ta ut sina nyförvärv om de inte är väl förberedda. Hon kan bli lite bortglömd här. 7 Kaiser Håleryd har ett lite lurigt läge med spår sju bakom bilen, men med minsta klaff på vägen lär han dyka upp i segerstriden. 1 Okashi Cheri har ett bra läge och med tre lopp i kroppen efter lång vila lär formen komma allt med för varje lopp.


GS75-4: En eller många är frågan i den fjärde avdelningen. Vi tar chansen och spikar 2 Floalts Cesna som vi tycker svarade för en mersmakande prestation senast då hon rekordsänkte och vann från ledningen. Det såg ut att finnas en del krafter sparade i mål och kan hon nagga ytterligare några tiondelar på den tiden är vi inne på att andra raka kommer. Peter Ingves får chansen i sulkyn igen och det gäller ”bara” att ta sig förbi 1 Wild Love den första biten. Denne har nämligen också visat finfin form den senaste tiden och jagar tredje raka segern. 8 Padron Kloster är också given om man garderar loppet. Han behövde troligen loppet senast efter en kortare paus och lär sitta fint till direkt från springspår på tillägg med startsnabb kusk i vagnen.


GS75-5: En ”spårtrappa” med bara tio hästar till start. 7 Rushlight Face har bara startat sex gånger i livet så här långt, men vunnit hälften av dessa. Nu har han visserligen spår långt ut på vingen bakom bilen, men normalt sett ska han kunna tåla att göra lite jobb mot ett sådant här gäng och ändå duga till seger. Vi vill dock ha med 10 Illuminati tidigt på stora systemet också. Joakim Lövgren har hästarna fint i ordning för dagen och även om den här valacken varit struken efter sin senaste start, tycker vi han ska räknas tidigt. Vi betalar även för 5 Federal Agent som gör första starten för Peter Untersteiner. Resultatraden är inte snygg för dagen, men hästens kapacitet är i grunden bättre än så. 3 Bird Parker tycker vi har ryckt upp sig på slutet och han borde stå sig fint även i det här sällskapet.


GS75-6: Medeldistans och autostart är förutsättningarna i den sjätte avdelningen. 7 Wide Game gjorde årsdebut senast, men vi fick aldrig något riktigt kvitto på hästens status för dagen då han galopperade 750 m från mål. Under treåringssäsongen hann han dock visa prov på så pass fina farter att han måste räknas tidigt här. 3 Youngblood Pellini hade galoppskorna på sig under slutet av fjolårssäsongen. Nu har han inte tävlat sedan oktober och kan sakna någon genomkörare innan toppformen sitter där. Hästens grundkapacitet gör dock att han måste räknas tidigt här. 10 Ironman Pellini avslutade fjolåret med en galopp kort innan mål utan att i det läget se tom ut. Han tål normalt sett att göra lite jobb efter vägen och duger bra trots bakspår. 4 Västerbochecklight går jämnt och stabilt utan att vinna så ofta. Främst ett platsbud, men med maxklaff inte borta ur segerstriden.


GS75-7: I den avslutande avdelningen lär 7 Magic Happens bli klar favorit och mångas singelstreck. Hästen såg fin ut i sin årsdebut senast efter drygt tre månaders vila och borde knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Med minsta klaff på vägen från spår sju bakom bilen är han en given segerkandidat igen. Vi vill dock dubbla med 5 Shorthanded Jag som gör en intressant comeback efter att inte ha tävlat sedan början av september. Den Petri Puro-tränade femåringen har hög kapacitet för den klass han befinner sig i och han är van att möta tuffa konkurrenter. Han känns spelvärd direkt i årsdebuten även om det såklart kan fattas lite till toppform. För de som letar fler outsiderbud i loppet nämner vi tidigt 9 Uncle Tupelo som är bättre än raden och 4 Rocky Hanover vars form borde komma allt med ett par lopp i kroppen efter vila.


Stora Systemet:
GS75-1: 1-2-5. Res: 6,4.
GS75-2: 1-2-5-7 Res: 9,6
GS75-3: 1-5-6-7 Res: 2,3
GS75-4: 2 Floalts Cesna. Res: 8-1.
GS75-5: 3-5-7-10 Res: 4,1
GS75-6: 3-4-7-10 Res: 9,6
GS75-7: 5-7. Res: 9-4.
1536 rader = 1536 kronor

 


Lilla systemet:
GS75-1: 1-2-5. Res: 6,4.
GS75-2: 1-2-5-7. Res: 9,6.
GS75-3: 1-5-6-7. Res: 2,3.
GS75-4: 2 Floalts Cesna. Res: 8-1.
GS75-5: 7 Rushlight Face. Res: 10,5.
GS75-6: 3-7. Res: 10,4.
GS75-7: 5-7. Res: 9,4.
192 rader = 192 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler