Speltips: V64-systemet Eskilstuna 12 februari

V64-1: Efter segern senast lär 3 Mon Etoile bli favorit i den inledande avdelningen på Eskilstuna. Hon fick göra grovjobbet sista 600 m och avgjorde i snygg stil via 08,5-tempo till slut. Det kan vara så enkelt att hon är bäst igen, men hästen är inte helt stabil på benen och det faktum att det handlar om voltstart den här gången gör att vi väljer garderingsvägen. 8 Quite Windy håller fin form för dagen. Det var visserligen ett rätt billigt gäng han stötte på senast, men intrycket var fint och han bör klara spår två i starten. 7 Jeepster tycker vi också bör med på systemet. Hon står fint inne på pengarna här och känslan är att hon är lite på gång igen rent formmässigt. Kan bli bortglömd av spelarna här. 2 Wake Up America var fin när han vann näst senast och hade därefter lite trafikproblem på V75 senast. Fredrik B Larssons hästar går rätt bra för dagen och han ska passas om han kliver iväg från spår två i volten.

V64-2: Ett montélopp där några intressanta hästar gör första starten i disciplinen. 9 Swimming Pool är en av dem och även den som vi tror mest på. Han rids dessutom av Sofia Adolfsson som sällan eller aldrig gör några stora misstag i sadeln. Hästen har inte varit helt stabil i sulkylopp, men känslan är att han ska passa bra under sadel. Kapacitetmässigt håller vi honom som bäst och han har dessutom tjänat mest pengar av de startande. 4 Quota är given om man garderar loppet. Tog ledningen senast, höll en jämn fart och var så när att hålla undan till seger. Siktar säkert mot spets igen och kan stanna där länge. 1 Relation kan också öppna, men det låter som att man vill rida honom i ryggar den här gången. Första starten under sadel gör även 11 Eastar Rapida. Det här är alls ingen tokig sort och letar man outsiderbud ska han passas.

V64-3: Ett långlopp där 6 Sigel Garline ska försöka ta revansch för galoppmisslyckandet senast. Innan dess hade hästen tre raka segrar i fin stil och två av dessa togs över just 2640 m. Efter loppet senast är hästen behandlad och säkert ”fit for fight” igen. Det som dock oroar lite är spår fyra i volten. Inte för att Sigel Garline direkt är någon osäker häst, men just spår fyra är ingen enkel uppgift. Vi provar att lösa loppet på två streck och den vi dubblar med är 11 Chip´n Joy. Han tävlade från ledningen senast och vi får känslan av att hästen kanske tar i lite bättre när han får attackera bakifrån. Dessutom pratas det om att man ska byta huvudlag den här gången. Vill man leta vidare bland outsiderbuden bör 1 Ridgehead Melanie passas – om hon sköter sig vill säga. Hästen har galopperat i sju av åtta starter i karriären så här långt. 4 Red Miles vann med Ulf Ohlsson i sulkyn näst senast och får samma kusk bakom sig den här gången.

V64-4: Det är amatörkuskar som kör hästarna i den fjärde avdelning. Vi tror klart mest på 4 Pazcal och bygger tipset på att han tidigt kommer till ledningen då han visat sig snabb från start. Senast hade han spår sju från start och fick offra en 1.11-inledning första 500 m för att då komma till spets efter ett knappt halvvarv. Med tanke på det var det starkt gjort av honom att hålla undan till seger och gör han om den prestationen lär det vara bra chans till andra raka. 3 Puccini har aldrig startat över kort distans som det handlar om den här gången. Känslan är att han inte direkt är gynnad av 1640 m, men skulle det köras i hög fart hela vägen kan han fälla många till slut då han ger ett starkt och rejält intryck. 9 Rally Frans skulle även han vara gynnad av hårt tempo hela vägen. Kajsa Fricks hästar går rätt starkt för dagen och den här såg rätt fin ut innan galoppen kom dryga 300 m från mål senast. 6 Shannon Broline är alltid med där framme och gör bra lopp, men vi noterar att hon ännu inte har vunnit på elva försök i livet.

V64-5: Ett stolopp med ”spårtrappa” där 12 Stoneisle Ocean blir stor favorit. Fem segrar på nio starter i livet hittills talar för att det är en häst med rätt skalle, men hon är ändå minst rutinerad i fältet och har spår tolv. Det kittlar att gardera och vi tycker det finns en del kapabla som rensar bra om favoriten sviker. 5 Carla d´Eronville lever på sin styrka, men har förfärligt svårt att få aktionen att fungera hela vägen. Lite intressant läge här ändå och skulle hon hålla ordning på benen första biten och komma till ledningen kan det bli intressant. 13 Ridgehead Karisma har vi väntat på ett tag och det känns dumt att ”kliva av tåget” då hon nu knappast blir så mycket betrodd från spår i tredje ledet. Senast galopperade hon i en trång situation i ingången av sista sväng. 1 Re Love har svårt att få till det, men kan en del i grunden och nu talar tränare Lindblom om en del ändringar med bland annat nytt huvudlag och ny sulky.

V64-6: Ett sprinterlopp med voltstart avslutar omgången. 1 Puketorps Julius har visat fin form den senaste tiden och står på tur för seger när som helst. Nu är vi inte helt säkra på var han hamnar från spår ett i volten, så vi tycker absolut att han ska garderas. 4 King Jordan var först i mål senast, men diskades för trängning. Formen sitter där med andra ord och Mads H Nielsen får chans till revansch. Litet frågetecken för spår fyra i volten, men felfri ett tidigt bud. 9 Sharp Intentions kan bli bortglömd. Vi tyckte han fullföljde bra senast lite i skymundan och smygläget den här gången behöver inte vara fel – se upp. 7 Athos Race är lite svårbedömd då han blandar och ger i sina prestationer. Han är dock van att möta rätt tuffa konkurrenter och springspår behöver inte vara fel. 2 Pols Crazy Diamond visade full form vid segern senast. Som många andra av de bra hästarna i loppet har han ett lurigt startspår att brottas med. 12 Glenn Cashman är kapabel, men bortlottad. Med full fart i täten kan han fälla många till slut.

Stora Systemet:

V64-1: 1-2-3-4-7-8-9-10 (6,5)

V64-2: 9 Swimming Pool (4,11)

V64-3: 6-11 (1,4)

V64-4: 4 Pazcal (3,9)

V64-5: 1-5-6-7-10-12-13-14-15 (8,9)

V64-6: 1-2-4-6-7-9-12 (5,10)

1008 rader = 1008 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 2-3-7-8 (1,9)

V64-2: 9 Swimming Pool (4,11)

V64-3: 6-11 (1,4)

V64-4: 4 Pazcal (3,9)

V64-5: 1-5-12-13 (14,6)

V64-6: 1-2-4-6-7-9-12 (5,10)

224 rader = 224 kronor

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler