Speltips: V86-systemet Solvalla/Åby 10 januari

V86-1: En spårtrappa över lång distans inleder omgången och det ser inte helt lättlöst ut. Vi börjar med att nämna en som ser ut att bli bortglömd – 10 Corroded. Hästen har inte fått till det hos Robert Bergh så här långt, men skötte sig senast i kvalet och gör nu första starten sedan augusti. Han är absolut ett ”roligt” streck den här gången. 11 Doyoucash In står annars på tur för seger efter flera starka prestationer under hösten och vintern. Lång distans bör han inte ha några problem med – tidig. Från framspår är 3 Black Snapper ett givet bud. Han galopperade visserligen senast, men härifrån tror vi på felfri avgång och då är han bra nog att blanda sig i segerstriden. 12 Awesome Deal behövde troligen loppet senast efter kortare uppehåll och känslan är att han är vassare nu.

V86-2: Bara ston i den andra avdelningen och här kommer vår första spik i omgången. Det handlar om 7 Edindy som för övrigt är den enda häst som Veijo Heiskanen skickar till Solvalla den här kvällen. Hon står fint inne på pengarna och med två lopp i kroppen i ny regi tror vi hon är segermogen. Visserligen är hon ovan vid voltstart, men springspår och Jorma Kontio talar för felfri avgång. Det är öppet där bakom om hon skulle göra bort sig. Vi nämner tidigt 3 Nouvelle Avenue och 1 Pompano Euphoria för de som vill gardera. En skräll kan 6 M.T.Kornelia vara – senast fick hon inte fäste på banan.

V86-3: Även i den tredje avdelningen handlar det om enbart ston. 12 Fortuna B.R. hade tränat starkt inför debuten för Flemming Jensen och kördes därefter i loppet. Nu föll hon på eget grepp och ficvk nöja sig med sjätteplatsen. Rimligen ska hon ha gått framåt med genomköraren och trots svårt läge är hon vårt första streck. Tidig varning för 6 Am I Wrong som tränare Karlstedt låter nöjd med för dagen. Hon var inte tom i mål senast och nu låter det som att man gärna provar i ledningen om man kommer dit. 2 Bigarrå är Heiskanens bidrag i loppet. Hon var godkänd senast och jämför man motståndet känns det lite som att hon går ner i klass den här gången.

V86-4: Nästa spik kommer i den fjärde avdelningen i form av 6 Judas Iscariot. Från springspår med Örjan Kihlström i sulkyn talar mycket för att den nyblivna fyraåringen tidigt sitter i ledningen. Därifrån blir han sedan svårslagen. Värst emot är 3 Toutre som visade finfin form senast och fick ett bra utgångsläge i volten här. En som också sett riktigt formstark ut på slutet är 10 Lura. Claes Sjöström verkar ”på hugget” efter några semesterveckor och med rätt resa blandar sig ekipaget i striden trots bakspår. För skrälletarna nämner vi 2 Stella Pona som eventuellt ska provas med rycktussar nu.

V86-5: Här ser 4 Falk On Hill ut att bli stor favorit. Kanske inte så konstigt med tanke på att han kommer med två raka segrar och med tanke på att han fått ett vettigt läge bakom startbilen här. Ändå har inte motståndet varit av det allra ”blodigaste” slaget och vi synar honom med att gardera. 10 Tudor Kronos håller vi som en minst lika bra häst i ljusa stunder. Han fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren som storfavorit på V75 senast och han föll ändå lite med flaggan i topp. Kommer att fälla många till slut. Dessa båda kan räcka långt, men vi kryddar med lägesgynnade duon 1 Digital Product och 2 Rigoletto Jet.

V86-6: Den sjätte avdelningen över 3140 m autostart känns klurig. Bäst i gänget är nog 11 Floyd P.Boko, men hästen har inte tävlat sedan juli och kan behöva lopp i kroppen innan formen sitter där igen. En som vi gillar är 5 Bacan Degato. Han gör första starten i ny regi och hade normalt känts väldigt intressant, men när tränare Aronsson nu ligger lågt blir han bara en i mängden. En som är igång för fullt är 10 Zeus Karsk. ”Nollan” i raden senast ljuger en del, då han hamnade i en trött rygg runt sista sväng och inte hann bli tom i mål när han väl fick fritt. Det kan mycket väl vara hans tur den här gången. 7 Ebu B.Boko ser fin ut i aktionen för dagen och styrkan har han – värd en varning.

V86-7: Ännu ett stolopp – nu över sprinterdistans och autostart. Flemming Jensens 2 Quintessense kommer med två raka hemifrån Danmark och hade tur i spårlottningen. Hästen har tidigare haft lite svårt att räcka på svensk mark, men får en chans till. 1 Twin Peaks sköt till bra när luckan kom senast och hon hann aldrig bli tom i mål. Intressant läge här och hon bör streckas tidigt. Det finns gott om outsiderbud i loppet. Vi vill nämna 6 Cool Bella tidigt. Hon behövde loppet senast och då handlade det om bakspår över medeldistans. Bättre läge och 1640 m nu tror vi är två saker som talar till hennes fördel. 3 Julia Pellini såg fin ut senast, men hon kom aldrig riktigt in i matchen från invändigt läge. Vår känsla är att hon vinner lopp när som helst igen.

V86-8: Det är kort distans även i avslutningen. 2 Dani Boko ser ut att bli favorit och med tanke på det fina utgångsläget är det inte så mycket att säga om. Ulf Ohlsson vann med hästen senast han satt i sulkyn och bara hästen får aktionen att fungera hela vägen är det en vettig chans. Vi litar dock inte fullt ut på det och streckar vidare. Se upp för skrällen 1 M.T.Knight Rider som visade fin form senast och har ett perfekt läge här. De två loppen på slutet i kroppen borde dessutom fört honom framåt ytterligare. Går det lite för fort i täten kan 11 Dust Collector komma in i matchen till slut. Han såg fin ut vid segern näst senast och brukar alltid kunna avsluta vasst om han fått ett rygglopp till sista sväng. 

Stora Systemet:

V86-1: 3-10-11-12 (1,2)

V86-2: 7 Edindy (3,1)

V86-3: 1-2-6-12 (8,7)

V86-4: 6 Judas Iscariot (3,10)

V86-5: 1-2-4-10 (6,3)

V86-6: 1-10-11 (8,6)

V86-7: 1-2-3-6-10 (9,4)

V86-8: 1-2-3-7-8-11 (5,4)

5760 rader = 1440 kronor

 

Lilla systemet:

V86-1: 3-10-11-12 (1,2)

V86-2: 7 Edindy (3,1)

V86-3: 1-2-6-12 (8,7)

V86-4: 6 Judas Iscariot (3,10)

V86-5: 4-10 (1,2)

V86-6: 10 Zeus Karsk (11,5)

V86-7: 1-2-3-6-10 (9,4)

V86-8: 1-2-3-7-8-11 (5,12)

960 rader = 240 kronor

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler