Speltips: V86-systemet Bergsåker/Solvalla 16 januari

V86-1: Rumphugget med de två förhandsfavoriterna strukna. 6 Salong har nu seglat upp som en mycket trolig vinnare. Han har efter några downsäsonger hittat stilen på allvar igen och det är starka prestationer i varje lopp på slutet. Han lever också mycket på styrkan och har inget emot att göra jobbet själv i loppen. Den dryga distansen är ett plus och att skicklige Oskar J Andersson får chansen som kusk är extra intressant. Svårstoppad. Vi kan dock inte låta bli att dubbla systemet med 9 Tempura som är bortglömd av spelarna. Fin i skymundan i V75 näst senast och efter tuff matchning ser resultatraden väldigt missvisande ut. Han gynnas också av kvällens långa distans.


V86-2: 6 Global Undecided står egentligen med tre ben i mål i ett lopp som inte håller den högsta klassen. Han är också van vid helt annat motstånd efter matchande i V75-lopp varje gång på slutet och segern på Mantorp näst senast var en mycket bra prestation. Senast på Bergsåker föll han tillbaka till gamla synder och var mest trög hela vägen. Skulle han bara bjuda till blir han svårslagen men stor rens om favoriten bränner av och det lockar. 11 Earn n’burn ser fin ut i regi Goop och satt fast senast med krafter kvar. 2 Lamino har inte haft det rätta flytet på slutet och gått i mål med sparat i flera lopp. 3 Mr Deauville är också ett spännande motbud. Felfri kan han bjuda upp till strid.


V86-3: Kallblodslopp och Jan-Olov Persson som vanligt i nyckelroll. Det är en jämn form på stallet. 2 Guli Tor har redan i gamla regin visat att det handlar om en riktigt bra häst och det skulle förvåna om inte Jan-Olov kan förädla honom ytterligare nu då den kommit i proffsträningen. Var nyss kommen till stallet till förra starten men har nu kommit in i rutinerna och vi kan förvänta oss en vassare insats. Det ser verkligen lämpligt ut på papperet och vi tvekar inte med spiken.


V86-4: 7 Wrongdoer var vi länge inne på att spika och tillsammans med Anders Eriksson har man tidigare firat fina framgångar. Det var också ett gott formbesked vid spurten som tvåa i Umeå och galoppen senast går att skylla på kusken. Det är troligt att ekipaget har respekt med sig idag och tidigt sitter i förarsätet. 10 Uret är dock en klart bra häst för sammanhanget och även där har kusken tidigare kört honom till vinst. Det kan fattas lite till toppformen efter en strykning och några missade jobb men grundkapaciteten är vass.


V86-5: 12 Our Soleado har fallit med flaggan i topp i två V75-starter på slutet. Starka insatser i varje lopp och en häst som går mot en ny bra säsong. Han har läget emot sig men vintertid har inte spåren lika stor betydelse och det är också en tuffing som kan gå rejält själv i loppen. Utan allt för mycket strul är vinstchansen god. 5 M.C.C.Orlando håller tränaren högt och det vankas spännande utrustningsförändringar till i kväll. Kommer han till täten som vid segerloppen hos Wäjersten växer vinstchansen. 2 Ready Lane är också snabb från början och han trivs också med tätkänning. Det var en positiv comeback senast och lopp i kroppen har knappast försämrat möjligheterna.


V86-6: 6 Emotion Man gjorde debut i ny regi senast och efter ett snällt upplägg spurtade han med full fart över mål. Det har varit stora skadeproblem genom karriären men vi tycker att han såg förbättrad ut i aktionen senast och det kan vara islossning på gång. Springspåret är perfekt för tidig tätkänning och han har tidigare visat att han kan vinna lopp även med grovjobb. 2 Cyborg var nära att hålla undan från ledningen senast i V75. En okomplicerad häst som mycket väl kan få utdelning på formen den här gången i stället. Spela med två streck!


V86-7: 7 Survival Kit har med ny balans och utrustning stabiliserats och det är tre raka segrar inför kvällen vilket gör honom till motiverad favorit. Risken är att han får göra grovjobbet med utvändigt spår och den korta distansen ser vi inte som något plus. Notera även att han aldrig tidigare tävlat med brodd runt om. 3 Staro Kickback är en hemmahäst som vann senast i årsdebuten i tilltalande stil. Visserligen i billigt gäng men formintrycket var klart bra. Per Linderoth har inlett säsongen bra med de få hästar han selat ut och stallformen är god. 4 Tayson Bi var inte långt ifrån en V75-seger senast och kan mycket väl vinna den här gången i stället.


V86-8: 1 Topspin har inte övertygat på slutet och det är mest för att Björn Goop kör och läget är så passande som spelarna gjort henne till favorit. Visst kan det räcka i billig omgivning men någon bra favorit handlar det inte om. 9 Lovely Secret är en finsk gäst som varit bra på hemmaplan. Trots att hon är svår att sätta in i sammanhanget är intrycket från senaste segerloppet att hon måste duga gott även i Sverige. 4 Bear Victory förstärks med Torbjörn Jansson och skall bevakas direkt efter ett träningsuppehåll. 7 Fast Moving Cash spurtade förbättrat senast och verkar på rätt väg för dagen.


Stora systemet:
V86-1: 6,9 (10-4)
V86-2: 2,3,5,6,11 (4-10)
V86-3: 2 (6-1)
V86-4: 7,10 (11-5)
V86-5: 2,5,8,11,12 (10-9)
V86-6: 2,6 (7-9)
V86-7: 3,4,7 (11-5)
V86-8: 1,2,3,4,7,9,11 (10-6)
1050 kr


Lilla systemet:
V86-1: 6,9 (10-4)
V86-2: 2,3,5,6,11 (4-10)
V86-3: 2 (6-1)
V86-4: 7,10 (11-5)
V86-5: 12 (5-2)
V86-6: 6 (2-7)
V86-7: 3,4,7 (11-5)
V86-8: 1,2,3,4,7,9,11 (10-6)
150 kr


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler