Speltips: Grand Slam 75-systemet Mantorp 13 januari

GS75-1: 3 Hugo R.C. har gjort fina lopp på slutet men det finns ännu mer att plocka fram och det kan vara dags för vinst den här gången. Han går tillbaka till ordinarie utrustning och blir då alert och snabb från start. Det är stor chans att han kan överta från invändige Symphonic Lincoln och därmed ökar vinstchansen rejält. 1 Mr Magnifique är minst lika kapabel men innerspåret är lurigt eftersom han inte är speciellt startsnabb. Klaffar det med resan finns chansen. 11 Undies är bra i grunden men dagsformen är diffus. Vi har dock respekt för kapaciteten och blir öppningen tuff så stiger chansen. Betala även för snabbe 4 Vichy Grif trots att hon varit sjuk efter senast.


GS75-2: Fullt fält och ojämn klass men hästen i gänget är utan tvekan 10 Rocky Bear. Han tog tre raka segrar tidigare i höstas och på vad vi sett är han snabbt på väg upp i klasserna. Det blev galopp näst senast och kanske gjorde detta att den rätta formen inte var på plats senast i V75. Banan var också krävande och krafterna räckte inte riktigt över upploppet. Bra rapport inför denna start och med ännu bättre form samt enklare motstånd är det enkelt att ta ställning. Toppchans!


GS75-3: 4 Olivinia har tävlat klart förbättrat på slutet och det har också blivit fin utdelning med ett par vinster. Hon är stark och oöm för positioner och den långa distansen skall bara vara en fördel den här gången. Det är också troligt att Jepson får respekt med sig bakom favoriten och kan forcera mot ledningen. Svårstoppad men bra rens vid favoritfall och det har trots allt varit billigt motstånd vid segerloppen och hästen är osynad. 11 Bernts Ulrika slipper vara med i spetsrusning den här gången och det kan betala sig. Hon går ner i klass och räknas tidigt. 1 Iwalu har ett spännande läge men har inte visat startsnabbhet för att vara aktuell för ledningen. Står sig normalt i sammanhanget. 7 Ståhlebos King ser formstark ut och skall med tidigt på kupongen.


GS75-4: 8 Shutter Island tog en fin spurtvinst för tre starter sedan och har fortsatt att se mycket fin ut i loppen. Blev fastlåst senast i V75 och humöret kan knappast vara bättre för dagen för detta humörbetonade sto. Får hon hjälp med rätta ryggar kommer hon att ha toppchans. 3 Simb Ratita kan dock bli svår att fånga från ledningen. Hon gjorde ett fint lopp i spetsen senast och trots hög fart hela vägen stretade hon emot som tvåa. Spetsbud igen och får hon bestämma mera säljer hon sig dyrt. 6 Pekay Gold kan också öppna bra och det kan bli ett fint lopp i den främre träffen. Senaste segern är just över kort distans med bil.


GS75-5: Låg klass och många spelar säkert med en rejäl gardering av loppet. Vi gör tvärtom och sticker ut hakan med kapabla yrvädret 7 Extase d’Inverne. Hon hade tränat mycket starkt inför comebacken näst senast men gjorde bort sig med galopp. Det blev galopp även senast men i träningen fortsätter hon att leverera starkt. Har tränat bakom bilen i veckan och då fungerat och intressant info är att Kaj Widell tidigare lyckats bra med henne. Att starta en bit ut på vingen kan också ge en tryggare start och felfri i loppet tvekar vi inte. Chansspik och en tuff idé!


GS75-6: 2 Tiger Marke tog sex segrar i fjol och visade kapacitet även för att hävda sig i tuff V75-konkurrens. Han har även tävlat starkt i vinter och kommer från ett femtepris senast i V75-finalen. Stöter på enklare hästar nu och från ett bra läge är han helt klart hästen att slå. 1 Gianluca Boko är dock spännande som motbud. Han gillar att springa i ledningen och med spår innanför favoriten kommer Stefan Söderkvist att bjuda upp till fight. Att det blev stumma ben senast i V75 på en mycket krävande bana skall man inte ta allvarligt på. Han växer normalt en klass från spetsen och det är bra chans att hålla upp innerspåret.


GS75-7: 6 Dooley’s U.N.G. är en tuff häst som övertygade vid sin senaste seger efter mycket grovjobb. Det kan förväntas ett offensivt upplägg härifrån och bilstart är ett klart plus jämfört med senaste starten. 3 Matrix Again hakade på fint mot tufft motstånd senast på Solvalla. Det är närmast enklare motstånd nu och han kan även öppna rejält från början. Tidigt streck. 13 Glide Marke kommer från en fin seger och skall tas med respekt. Det krävs lite tur från tredje ledet bakom bilen men Jepson upp igen som vid segern senast. 4 Do it Joker har visat form på slutet och är värd en fullträff. Platsar på en garderad kupong.


Stora systemet:
GS75-1: 1,3,4,6,7 (2-8)
GS75-2: 10 (13-1)
GS75-3: 1,4,6,7,8,9,11 (2-3)
GS75-4: 3,6,8 (11-9)
GS75-5: 7 (6-1)
GS75-6: 1,2 (8-3)
GS75-7: 3,4,6,10,13 (11-7)
1050 rader - 1050 kr


Lilla systemet:
GS75-1: 1,3,4,6,7 (2-8)
GS75-2: 10 (13-1)
GS75-3: 4 (11-7)
GS75-4: 3,6,8 (11-9)
GS75-5: 7 (6-1)
GS75-6: 1,2 (8-3)
GS75-7: 3,4,6,10,13 (11-7)
150 rader - 150 kr

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler