Speltips: V64-systemet Romme 11 januari

V64-1: 9 Diadem Viking har verkligen övertygat under hösten och vintern och det är idel vassa prestationer i programraden. Hon har i takt med detta även tjänat snabba pengar och det börjar märkas i propositionen. Hon står tuffare till den här gången och full väg med bakspår gör att hon heller inte kan utnyttja startsnabbheten. Bra chans men given att gardera. 14 Rasmus Karma har inte fått till det på slutet och galopperat i sin iver när det blivit marschorder sista halvvarvet. Kanske kan han smyga med i ryggar i det längsta den här gången och att möta enklare motstånd gör att han växer med uppgiften. 11 Kajsas Ture är en bra häst i grunden och intrycket senast som fastlåst visar att han snabbt är på väg tillbaka till sitt rätta igen. Pass upp!

V64-2: Monté. 5 Ashbury Park har fått det att fungera under sadel och fyra vinster på sex försök i monté är verkligen starka papper. Han har gjort sina bästa lopp när han kommit loss och fått springa för sig själv framme i ledningen. Avigt spår nu och det finns nerv i hästen. Bra chans felfri men vi litar inte på honom fullt ut.  14 Leonardo Vici gjorde ett mycket starkt slutvarv som tvåa på Solvalla näst senast och det är en tuff häst som inte räds vida spår på vägen. Sofia Adolfsson är en mästare i sadeln och utgångsläget talar för felfri avgång den här gången. 1 Jet lini vann senast för sadel och är intressant från ett gynnsamt läge. 13 K.B.Millanson har gjort det bra i nya regin och fick bara ge sig mot en väldigt bra vinnarhäst senast.

V64-3: Sprinterlopp och klar förstahäst i 3 Magic Bråten som förstärks med Oskar J Andersson i kväll och som även gynnas av läget. Senaste vinsten är från ledningen och blir det åter spets talar mycket för att det också bli en ny spetsvinst. Kommer dock från en liten tävlingspaus och helt säkra på formen är vi inte. 2 What A Vap har stabiliserats på slutet och då har också framgångarna kommit på allvar. Det är en rejäl häst som gillar om det blir bra tryck i loppet. Fortsatt bra senast men hann inte fram i snabb avslutning den gången. 1 Overthehill kan få loppet från innerkanten. Han har höga toppar men bjuder inte alltid till för fullt. Det kan dock bli perfekt den här gången. 4 Rally Didrik är en häst som skall tas med respekt. Var V75-tvåa i våras och då han får aktionen att fungera duger han i tuffare sammanhang än detta. Helintressant comeback i kväll.

V64-4: Kallblodslopp och med tillägget på 1,3 miljoner gör det starthästarna väldigt lägesgynnade. 5 Björs Frej hade lite svårt att växa in i klassen förra säsongen men efter en tävlingspaus under hösten var han tillbaka med dunder och brak och vann i fin stil i december. Han är både snabb och stark och har inget emot att göra jobbet i den här konkurrensen. Uppträder även som en allround häst och tävlar lika bra på alla distanser. Med loppet i kroppen har vi svårt att spekulera i favoritfall och uppgiften ser helt enkelt väldigt passande ut. Spik!

V64-5: Snabblopp med bara nio hästar till start och ojämn kvalité. 8 Nappa Scar tävlade nästan uteslutande mot gulddivisonshästar under 2018 och att han inte hade vunnit lopp innan december skall man inte ta allvarligt på. Senast var han anmäld i ett liknande lopp som detta och vann då i fin stil trots att han fick dra upp spurten i tredjespår sista 700 m. Han gillar normalt snällare upplägg mycket bättre och från springspåret i kväll har Per Lennartsson goda möjligheter att direkt styra kosan mot ledningen. Svårslagen. 3 Ochongo Face som var nära vår favorit senast är dock ett allvarligt motbud. Sverige-comebacken var riktigt tilltalande och nu med lopp i kroppen lär formen inte vara sämre. Det är loppets starkaste häst och kanske att offensive Mika Forss kommer att försöka utnyttja detta. Vi låser på två streck.

V64-6: Mika Forss med storfavorit i 10 Selfie Star. Hon har fyra raka segrar med sig från Finland och hon har gjort allt rätt på slutet. Senast blev det lätt spetsvinst och gången före klev hon enkelt ifrån efter ett snällt rygglopp. Hon är trots allt svår att sätta in i den svenska konkurrensen och som stor förhandsfavorit lockar det till gardering. 12 Unique Gel förivrade sig senast men har visat härlig vinterform innan dess. 1 Miss Hejaracka gynnas av bilen och är en häst som inte fått utdelning på sitt kunnande fullt ut. 8 Imakethecashquick var det surr kring senast efter den vassa upphämtningen efter galopp i loppet före. Slipper hon jobbet nu kan hon vara rysaren i loppet.

Stora systemet:

V64-1: 7,9,11,14 (3-1)

V64-2: 1,5,6,13,14 (15-11)

V64-3: 1,2,3,4,10 (6-9)

V64-4: 5 (7-1)

V64-5: 3,8 (4-2)

V64-6: 1,6,8,10,12 (3-11)

1000 rader

 

Lilla systemet:

V64-1: 9,14 (11-7)

V64-2: 1,5,6,13,14 (15-11)

V64-3: 1,2,3,4,10 (6-9)

V64-4: 5 (7-1)

V64-5: 3,8 (4-2)

V64-6: 10 (12-1)

100 kr

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler