Speltips: V64-systemet Örebro 10 januari

Torsdagsomgången på Örebro håller blandad kvalité. I den inledande avdelningen känns det inte som att det behövs så många streck för att överleva. Tipset till 5 Callmesally som är lite av ”statistikvinnaren” i loppet. Hon är snabb från start, har fem segrar av sju möjliga från ledningen och vann sin hittills enda start på Örebro. Kommer dessutom med bevisad färsk form och fick ett bra läge bakom startbilen. 2 Jamie Oliver galopperade från start senast, men kom tillbaka starkt som fyra. Han agerar lite ojämnt, men har kunnande nog att vara i segerstriden om han har en bra dag. 7 Fairyman vinner inte på beställning, men formen är god och känslan är att han snart sätter dit en etta i raden igen. Dessa tre kan räcka långt. 3 Lea Chip på fina läget och 8 Khalid om det löser sig är outsiderbud.


V64-2: Låg klass i den andra avdelningen. En som trivs över distansen är 14 Dontstopbelievin och att han dessutom får Rikard N Skoglund i sulkyn för första gången försämrar inte segerchanserna. Kan sitta fint till direkt trots tillägg och är vårt första streck. 11 Åsens Aragon gör det bra varje gång. Satt i fjärde par utvändigt senast, gick med i ryggar 800 m från mål och höll farten starkt hela vägen. Även han har visat att den långa distansen inte är några bekymmer. 1 Åskar Hebre är ensam på startvolten. Jorma Kontio lär säkert ställa klockan på en jämn fart och det är inte omöjligt att hästen håller undan till karriärens första seger. 6 Kamikaze Tooma är inte så tokig och ska bli intressant att se med Mika Forss vid tömmarna den här gången.


V64-3: Ett lopp för fyraåriga hästar där det är svårt att gå emot Timo Nurmos obesegrade löfte 8 Deede Star. Tre segrar på lika många försök har det blivit så här långt och även om spår åtta bakom bilen såklart inte är idealiskt, räknar vi med att segerraden förlängs. Senast tog han över ledningen efter 600 m, höll ett högt tempo men klev ändå undan på ett mersmakande sätt över upploppet. Om man ändå spekulerar i favoritfall ska 6 Fleuron d´Ormy med tidigt. Han gjorde ett fortsatt bra intryck i avslutningen senast efter ett lopp i tredje par invändigt och verkar vara under fin utveckling för dagen. Även 7 Frode Sisu platsar på en garderad kupong. Han tappade runt 40 m på startgalopp senast, men kom tillbaka starkt som trea – ingen fara med formen.


V64-4: Ett öppet stolopp där gardering kan löna sig. Vårt första streck plitas ner på lägesgynnade 1 Jessie Jovalley som dessutom har säkre startkusken Mikael J Andersson i vagnen. Vi tror ekipaget tar hand om ledningen och därifrån kan det sedan räcka hela vägen. 15 Symphonie Teemer kommer med två raka segrar efter vila. Båda gångerna har formstarka Emilia Leo kört – hon gör det igen. En intressant gäst söderifrån är 5 Global Upside Down. Hästen gör tredje starten i sin nya amatörregi och verkar klart uppåt för dagen. 12 Fancy Nancy låter nya tränaren Thomas L Nilsson bara ”sådär” nöjd med. Annars är förutsättningarna med springspår på tillägg och startsnabba Carl Johan Jepson i sulkyn intressanta. 3 Bette Streamline såg fin ut inför tävlingarna senast. Lopp i kroppen nu – se upp.


V64-5: Intressant spetsstrid att vänta mellan 2 Mex Hörsta och 3 Prototype Hanover. Båda har visat fin snabbhet bakom bilen, men med tanke på lägena tror vi att den förstnämnde kan hålla spets. Kostar det inte för mycket är det sedan inte otänkbart att han håller undan hela vägen över Örebros relativt korta upplopp. Bakom dessa borde 9 Horatio Fortuna kunna slinka igenom till en fin position direkt från start. Han galopperade från start senast, men gick sedan en bra upphämtning och visade att segern gången innan på Gävle inte var någon tillfällighet. 8 Deep Sea blev hetsig i volten senast och klarade inte spår två. Hade segern på gaffeln gången innan när han felade på upploppet. En inte helt enkel häst, men Jorma Kontio har vunnit med honom tidigare. 1 Ridgehead Mikko har ett intressant läge och en intressant kusk.


V64-6: Hemmahästen 10 Rafiki Fri syns ofta till i startlistorna när det är lördag och V75. Han har haft en hel del oflyt i sina senaste starter och vi tycker verkligen att han står på tur för seger. Man vill säkert vara med bland ”de stora grabbarna” på lördagarna snart igen och då behövs nya startpoäng. Troligt offensivt upplägg att vänta därför och vi avslutar omgången med en chansspik. Löser det sig det minsta för Anna-Isabelle Karlsson tror vi på hemmajubel. En annan som möter hårdare hästar i vanliga fall är 5 Mr Perfect. Senast var han ut i en V75-final på annandag jul och gick anständigt i ett lopp som Olle Rols vann. Given här vid gardering. Detsamma gäller 6 Felix V.M. som har formen på topp för dagen. Dessutom är han mycket snabb från start och lär provas för ledningen.


Stora systemet:
V64-1: 2-5-7 (3,8)
V64-2: 1-2-3-5-6-11-12-14 (10,13)
V64-3: 8 Deede Star (6,7)
V64-4: 1-3-5-7-9-12-14-15 (2,4)
V64-5: 1-2-3-8-9 (11,10)
V64-6: 10 Rafiki Fri (5,6)
960 rader = 960 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 2-5-7 (3,8)
V64-2: 11-14 (1,6)
V64-3: 8 Deede Star (6,7)
V64-4: 1-3-5-12-15 (14,7)
V64-5: 1-2-3-8-9 (11,10)
V64-6: 10 Rafiki Fri (5,6)
150 rader = 150 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler