Speltips: V86-systemet Åby/Solvalla 9 januari

V86-1: 2 Illuminati är riktigt bra när han tävlar på topp. När han senast ”bara” slutade trea så blev han fast på innerspåret alltför länge, avslutningen var det verkligen inget fel på och han hade fin fart genom mål. Han hade dessförinnan tre raka segrar och han glänste rejält då han för tre starter sedan segrade på Åby över den aktuella distansen. Läget med spår två bakom bilen passar perfekt och han blir troligen svårstoppad, det är dock första gången han körs av Bernardo Grasso (lärling) och vi vill inte gärna spricka på kapable 8 Making Love. Den sistnämnde tränas av Robert Bergh och slutade senast tvåa i V75 direkt efter långa uppehållet. Vi nämner även i tidigt skede 10 Twilight D. som visat riktigt fin form vid andraplatserna på slutet.


V86-2: 8 Victory Topline har fått ett trist läge här med spår längst ut på vingen samt att det handlar om kort distans. Dessutom har hästen inte startat sedan maj månad. Men, hästen är faktiskt alltjämt obesegrad efter sex starter och vi vet ju av erfarenhet att Timo Nurmos hästar oftast är redo att prestera på hög nivå direkt i comebacken. 3 Quite Right såg riktigt fin ut vid andraplatsen senast, han fick chansen på tok för sent och hade mest troligt vunnit med lite tidigare lucka. Han har totalt i karriären tagit fem segrar på 16 försök och måste räknas tidigt med dessa förutsättningar. 11 One Two Beat kämpade på bra i ledningen senast som tvåa. Han får fortsatt Torbjörn Jansson i vagnen och kommer in i matchen på allvar vid ett högt tempo.


V86-3: 5 Kaiser Håleryd har alltid sett ut som en ”riktig” häst, men det är inte alltid som han tagit i för fullt i loppens slutskeden. Han verkar ha höjt sig något eller några snäpp på sistone och har segrat i två av de fyra senaste starterna, han är ett hett vinstbud här. 8 Dontbreakthebank Ås var tapper tvåa senast där Kaiser Håleryd vann. Trots att läget inte är det optimala här så streckar vi honom tidigt. 1 Neverendingdream debuterade senast i ny regi och såg tilltalande ut i uppvärmningen. Han svarade också för en plusbetonad insats som tvåa när det blev allvar, han öppnar snabbt och har ett idealiskt läge här. 12 Al´s Espresious är en ganska tuff häst som kan avsluta loppen starkt, han visade fin form vid andraplatsen senast.


V86-4: 3 Arvika By Knight har svarat för gedigna insatser en längre tid. För tre starter sedan slutade hon trea i V75 på Sundbyholm (Eskilstuna) och hon fullföljde bra som tvåa på Åby senast. Hon har ett fint läge bakom bilen och kan vara den som avgår med segern. 6 Barry Wadd har tuffa Zoccer Wadd som mamma. Han kan en hel del och formen verkar vara på topp, han fick som trea senast inte fritt till slut. 10 Fast Moving Cash skötte sig fint vid tredjeplatsen senast och har slutat bland de tre främsta i fem av karriärens sju starter. Hon duger gott i klassen och lär fälla många i spurten här. 8 Petunia presterade på hög nivå vid några tillfällen i somras och är en ganska rejäl travare, med lite klaff här så kan hon vara med och slåss om segern.


V86-5: 3 Pastor Power kan uppvisa seger i hälften av karriärens tolv starter. Han ståtar med två raka triumfer inför denna uppgift och vi har full förståelse för att många lämnar honom ogarderad, det var ett riktigt vasst intryck vid vinsten i V75 senast då han sinkades av en tidig galopp. Viktigt att poängtera här är att tilläggshästarna i denna proposition startar 40 meter bakom! 6 Pacific Face är väldigt stark och medeldistans är därmed lite i kortaste laget åt honom. Men, han är i toppslag och vann över aktuella distansen (V75) näst senast efter en storstilad insats. Han hade senast segerstridit i en V75-final utan galopp till slut. 4 Rapide du Pommeau är en härlig avslutare av loppen och rapporteras vara väl förberedd inför comebacken.


V86-6: 5 Shorthanded Jag visade tidigt prov på stort kunnande, han befinner sig alltjämt i låg klass i förhållande till sin inneboende kapacitet. När han senast återkom efter lite vila så skedde det i ny regi Goop, han avgjorde den tunga vägen och är antagligen ännu lite bättre med det loppet i kroppen. Ett hett vinstbud här och vi spikar honom på det mindre spelförslaget. 8 Counterfeightr avgjorde på bra sätt i spurten senast och då det här handlar om en spårtrappa (hästar med sämsta spåren får ha mer intjänat) så är läget inte helt iskallt, han får liksom senast Per Lennartsson i vagnen och räknas tidigt. 7 Thelma de Glatigne har visat fin form på slutet som tvåa och femma. Hon är rejält snabb från början och ett hett spetsbud trots spår långt ut.


V86-7: 9 Pippi Roc verkar ha tänt till ordentligt och varit riktigt bra som etta och tvåa på slutet. Hon vann via en sylvass avslutning näst senast och vi bjöds på en flott avslutning även senast vid andraplatsen i V75. Distansen här känns snarast som en fördel och läget är hyfsat, vi väljer att spika henne, dels för att vi tycker att hon höjer sig en del över mängden här och dels för att det skulle krävas väldigt många streck för att känna sig helt säker på att ”överleva” denna avdelning. 5 Up North var väl i ärlighetens namn bara ”sådär” som sexa i V75 senast, men gången före blev det seger på Åby och hon svarade då för en rejäl prestation. 1 Canarsie har ett smaskigt läge då hon öppnar snabbt. Hon lär få en fin resa och är en het platskandidat.


V86-8: 6 Indian Front radar upp bra prestationer och var lite extra bra vid segern i V75 senast. Hon hade då Erik Adielsson i vagnen, nu blir det Carl Johan Jepson som tar plats bakom och han känner henne väl sedan tidigare. Ett hett vinstbud. 3 Celinn Palema hade en hel del förespråkare då hon senast testades i V75, hon fick då nöja sig med ett femtepris. Hon var skaplig, men inte riktigt lika vass som vid de två föregående starterna (etta och tvåa på Solvalla och visat härlig form). I en omgivning som denna måste hon räknas tidigt. 1 Kiss Me Tooma har ett fint utgångsläge och grundkapaciteten är hög. Hon kan öppna och slår till med helvassa insatser emellanåt, hon provas denna gång med Mika Forss i sulkyn och måste tas på största allvar.


Stora systemet:
V86-1: 2-8 (10-5)
V86-2: 3-4-8-11 (7-6)
V86-3: 1-5-8-12 (7-4)
V86-4: 3-6-8-10 (5-2)
V86-5: 3-4-6 (7-1)
V86-6: 5-7-8-10 (11-2)
V86-7: 9 (5-1)
V86-8: 1-3-6 (7-8)
4608 rader / 1152 kronor


Lilla systemet:
V86-1: 2-8 (10-5)
V86-2: 3-4-8-11 (7-6)
V86-3: 1-5-8-12 (7-4)
V86-4: 3-6 (10-8)
V86-5: 3-6 (4-7)
V86-6: 5 (8-7)
V86-7: 9 (5-1)
V86-8: 1-3-6 (7-8)
384 rader / 96 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler