Speltips: V75-systemet Bergsåker 5 januari

V75-1: Den inledande avdelningen på Bergsåker håller lite ojämn kvalité. Vi tyckte 3 Perfect Dynamite såg klart uppåt ut i lördags när han tävlade med nytt huvudlag och i jänkarvagn. Med två lopp innanför västen efter paus bör han gå ytterligare framåt i nya regin och läget den här gången är bättre – vår tipsetta. 9 It´s Showtime Zaz kan mycket i ljusa stunder, men samtidigt är han för ojämn för att lita fullt ut på. I detta gäng har han bra chans om han fungerar. Reijo Liljendahl har två hästar med i loppet. Känslan är väl att Ulf Ohlsson ”väljer häst” i första hand och hans styrning 10 Mrs Lindy går därför lite före 7 Exclamation Mark i ranking. Båda har dock form att räcka långt. 11 Zorro Swing tävlar alltid bra den här årstiden och 1 Lexington Hall har läget då han är snabb från start.

V75-2: Ett lurigt stolopp där vi känner oss trygga med de båda favoriterna från 40 m tillägg – 14 Ginny Weasley och 15 ile Saint Louis. Den förstnämnde är visserligen van tuffa gäng, men vann bara ett lopp i fjol och känns lite beroende av att få rätt rygglopp. Den sistnämnde gick väl bara sådär under vintern i fjol när hon tvingades tävla med skor och känns klart bättre på barfotabalans. Läge för oss att strecka vidare med andra ord. Tidig tycker vi att 10 Vanessa F.B. är. Hon gick ett starkt upplopp senast och var inte tom i mål. Stallformen hos Markus Pihlström verkar klart uppåt för dagen. På startvolten kan 5 Amiral Weah vara en luring om hon klarar spåret. 1 Katinka är ingen som radar upp segrar, men Örjan och bra läge nu känns intressant.

V75-3: Två hästar sticker ut i högsta klassen och även om det ”kostar” en del gör vi det enkelt för oss och tar med båda. Vill man halvera systemet tycker vi det är 4 Zenit Brick man ska ta ställning för då han vann spårlottningen. Han fick nöja sig med fjärdeplatsen senast i finalen under annandag jul, men vi tycker inte det var några fel på hästens prestation. Motbudet, från ett lite sämre läge, är såklart 7 Lionel N.O. som tog över ledningen efter 500 m senast och därefter vann med sparade krafter. Här har man starter i Frankrike i sikte framöver och lär säkert vilja ha ett bra besked från den nyblivna nioåringen. Kan vinna även den tunga vägen. Går man utanför dessa båda är 1 Beau Mec och 5 Nimbus C.D. ett par outsiders som ska streckas.

V75-4: En eller många är frågan i kallblodsloppet? ”Den ende” skulle i så fall vara 15 Bellfaks som Jan-Olov Persson har fått bra ordning på. Senast i Norge återföll han dock i gamla galoppsynder och någon att helt lita på när åskan går är han inte. Vi gillade intrycket på 3 Björs Viking när han spetsvann senast på Romme. Innan dess hade han radat upp galopper, så inte heller han är någon häst av det stabilare slaget – långt fram felfri. 8 Vertigo Knekten känns tidig. Han gjorde ett starkt lopp efter tidig galopp senast och löser det sig från spår åtta bör han vara med och göra upp om det. 11 Hallsta Vinnex var finfin vid segern på Umeås isbana under juldagen. Kan duga igen på visad form, men det där med att byta underlag är inte alldeles enkelt – vanlig grusad vinterbana nu.

V75-5: Dags för singelstreck nu. Det handlar om Thomas Lönns 3 Cesar F.C. som det låter bra på från stallhåll. Hästen vann pliktskyldigast senast, men hade varit ifrån lite innan dess och ska vara förbättrad till den här starten. Alltid lite svårbedömt när hästar gör första starten över lång distans, men intrycket av den här krabaten är att han är stark och rejäl. Från ledning – som vi tror att han når – är vi inne på att han blir svår för de övriga att fånga in. Många om budet när man börjar fundera på gardering. 8 Wrongdoer är tidig trots det svåra läget. Han hade haft en månads paus inför senaste loppet och lär göra en stark prestation här. 11 Bottnas Explosive är distansgynnad och var hårt betrodd på V75 i lördags. 

V75-6: Nästa singelstreck dirket i form av 1 Disco Volante – även om motstånd inte saknas i det här silverdivisionsloppet. Hästen höll ledning från samma spår i finalen under annandag jul senast och var bra som tvåa bakom Olle Rols. Vi hoppas och tror på samma scenario den här gången, med den skillnaden att det håller ända till mål. Det man ska ta med i beräkningen är att hästen kräver bra fäste för att tävla som bäst och banunderlaget är alltid viktigt att kolla på tävlingsdagen under den här årstiden. Given vid gardering är 10 Nobel Amok och hade han haft framspår hade vi dubblat systemet med honom. Det låter bra från stallhåll och hästens grundkapacitet vet vi är hög. 9 Erik Sting är nyttig och körs det lite för snabbt i täten lär han dyka upp i striden till slut. 

V75-7: Vi trodde en hel del på 7 Yrr i finalen senast, men han stod inte att känna igen. Det visade sig att han sprang sig muskeltrött på banan och efter en sådan insats är det inte helt enkelt att ”ladda om”. Platsar på systemet igen, men nu bara som en av flera då han inte är någon raket från början i voltstart heller. Lurigt spår också för den norska gästen 2 Crackajack som dock kommer med fin form. Senast på Leangen klev han fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål och vann lätt. 3 Buzzer Beater låter Linderoth nöjd med för dagen och hästen mötte hårda hästar under fjolåret som treåring. 10 Global Undecided står exakt på kronan inne i klassen och kommer från övertygande seger. Lär runda många igen.

 

Stora systemet:

V75-1: 3-7-9-10-11 (1,2)

V75-2: 1-5-6-10-11-14-15 (4,8)

V75-3: 4-7 (1,5)

V75-4: 3-8-9-11-14-15 (2,6)

V75-5: Cesar F.C. (8,11)

V75-6: 1 Disco Volante (10,9)

V75-7: 2-3-5-6-7-10-11 (9,12)

2940 rader = 1470 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 3-7-9-10-11 (1,2)

V75-2: 1-5-10-14-15 (11,6)

V75-3: 4-7 (1,5)

V75-4: 3-15 (8,11)

V75-5: 3 Cesar F.C. (8,11)

V75-6: 1 Disco Volante (10,9)

V75-7: 2-3-5-7-10 (11,6)

500 rader = 250 kronor

 


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler