Speltips: V64-systemet Bollnäs 4 januari

V64-1: Kort distans och autostart är förutsättningarna i den första avdelningen. Fältets minst rutinerade häst – 8 Tiger Journey – lär bli favorit då han har inlett karriären med tre segrar på fyra försök. Nu handlar det dock om spår längst ut på vingen och han lär inte få så mycket gratis. Med tanke på det tar vi med några garderingsbud. 4 Lass Caviar höll bra från ledningen som tvåa näst senast och känslan är att körande Henrik Svensson vill mot tät igen. Skulle det lyckas och han får bestämma en bit kan segern komma nu istället. 11 Paymeback Rivner kan fälla många om tempot blir högt och 7 Denali är en luring efter paus. Storskrällen i loppet är 1 V.S.Like Hunter från innerspår – han jagar sin första seger i livet, se upp om allt skulle klaffa.

V64-2: Sprinterdistans även i den andra avdelningen, men nu kallblodiga hästar. 3 Zulu Lynet gjorde sin första start för Jan-Olov Persson senast. Det hela slutade med startgalopp som hårt betrodd, men hästen fick sig åtminstone ett jobb i skymundan efter det och kapacitetmässigt tror vi han är bäst i det här fältet. Vi chansar på att han går felfritt och spikar. Där bakom är det sedan många outsiderbud – utan att det för den skulle är någon högre klass på loppet. 10 Kolar Vicken är även han en osäker sort, men Ulf Ohlsson har lotsat honom felfritt tidigare och kan göra det igen. Blir i så fall att räkna med. 5 Höstbo Sune fungerade inte senast och har därmed inte fått något riktigt lopp sedan mitten av november, svårbedömd men smygläget är fint.

V64-3: Bara ston i den tredje avdelningen och loppet håller aningen ojämn kvalitét. Vi blev smått imponerade av 2 Noifsandbuts då hon gjorde comeback senast efter nästan åtta månaders frånvaro. Hon övertog då ledningen efter 500 m, bestämde farten en bit och stack sedan undan till enkel seger utan att vara trött i mål. Hon har aldrig varit sämre än trea i livet på sina fem försök så här långt och ställer bara inte spår två i volten till det måste hon bli svår att hinna i fatt. 11 Walkie Talkie är annars en häst som mött tuffare hästar än så här under fjolåret. Som allra vassast blev hon när man kunde börja köra henne barfota – och nu är det ju skor som gäller. 12 Avantis Red Witch fick inte fritt senast och hade krafter kvar. 6 Qiao Q.L. galopperade efter 100 m i sin comeback senast, men bör vara vassare nu med lopp i kroppen.

V64-4: Ännu ett sprinterlopp med autostart där 7 Xanthis Business står rätt bra inne på pengarna. Det här är en häst som vi gillar och intrycket senast vid överlägsen seger var fortsatt bra. Läget är visserligen lite långt ut på vingen, men han tål att göra en del jobb på vägen och med minsta klaff är vi inne på att han grejar det här också. Många om budet där bakom, så för att få någon "ordning" på systemet väljer vi att spika Leif Witasps häst. 9 Twinkle Kronos är tidig vid gardering även om bakspår är lite chansartat. Stallformen är det inga fel på – tränare Träff vann lopp på Solvalla i onsdags. 4 Lukas Zaz är svårbedömd. Han gjorde totalt bara fem starter i fjol, den näst senaste i juli och den senaste i november. Farten finns där. 5 Raclette är en annan intressant häst som återkommer efter vila. Hon har inte tävlat sedan juli – passas.

V64-5: Ojämnt även i den femte avdelningen – ett voltstartslopp som inte ens samlade fullt fält. Vi tycker att tre hästar sticker ut en aning och nöjer oss med den trion på systemet. På visade form får 3 Sangrita Ås tipsettan. Hon var med i ett V75-lopp på Umeå under juldagen senast och svarade för en bra avslutning där hon fick tillbringa hela sista varvet i tredjespår. Bättre läge nu och Ulf Ohlsson får chansen i sulkyn igen. 7 Staro Kickback har grundkunnande som räcker gott, men formen är aningen dunkel då han inte har tävlat sedan början av september. Från springspår bör han dock sitta fint till direkt och ska streckas. Detsamma gäller 8 Kimbee Dream som även han återkommer efter vila. Läget med spår åtta behöver inte vara fel – farlig om luckan kommer.

V64-6: Ett smålurigt långlopp avslutar omgången och här behöver det inte vara fel att ta med ett gäng hästar om man har råd med det. Bäst styrka har nog hemmahästen 10 Carbure, men han kommer med två raka galopper och det är inte alltid han får aktionen att fungera. Stämmer det för honom kan han mycket väl tugga ner det här gänget på slutrundan. Tyska gästen 6 Lindsay D.E. har inlett sin vistelse i Sverige med en tredjeplats och två segrar. Han har en lite tuffare uppgift framför sig nu, men kan lösa den med lite klaff. 1 Hersey´s Kisses gav verkligen ett fint formintryck vid segern från spets senast. Skulle han lyckas försvara innerspåret kan han leda hela vägen igen. 7 Viggo Frontline återkommer efter en liten paus och är bättre än raden.

 

Stora systemet:

V64-1: 1-4-7-8-11 (2,3)

V64-2: 3 Zulu Lynet (10,5)

V64-3: 2-6-8-11-12-15 (1,9)

V64-4: 7 Xanthis Business (9,4)

V64-5: 3-7-8 (10,1)

V64-6: Alla 12 hästar (10,6)

1080 rader = 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 8 Tiger Journey (4,11)

V64-2: 3 Zulu Lynet (10,5)

V64-3: 2-6-11-12 (15,8)

V64-4: 7 Xanthis Business (9,4)

V64-5: 3-7-8 (10,1)

V64-6: Alla 12 hästar (10,6)

144 rader = 144 kronor

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.