Speltips: V86-systemet Jägersro/Solvalla 2 januari

V86-1: V86-omgången inleds med ett lopp från Jägersro och med en klar favorit i Johan Untersteiners 3 Dizzy River och jag tycker också att det är en motiverad favorit, jag tror Dizzy River vinner det här loppet och jag väljer att spika honom. Jag tycker han är V86-omgångens bästa spik. Dizzy River såg ruskigt frän ut senast då han spurtade vasst till slut efter sen lucka, och kusken Kenneth Haugstad stod nästan upp i vagnen innan hästen fick chansen. Han har visat att han tävlar lika bra med skor runt om som utan, och det här vinner han från dödens! Vilka är värst emot då? Ja, det ska väl bara 1 Iago Zon som på spetsgynnade Jägersro kan leda länge över kort distans, men denne har en tendens till att bli lite väl varm i loppen och han borde få svårt stå emot Dizzy River. Jag väljer istället att ranka upp grundkapable 5 Wingat C.H. som gynnas av skotvånget, samt comebackande 6 Global Takeover som jag tycker är en duglig häst för klassen.


V86-2: Jag tror på tidig ledning för favoriten 3 Dardanos och därifrån kan han givetvis vinna loppet. Dardanos kommer med två raka spetssegrar i ryggen, den senaste på V75, och får han bestämma tempot en bit så kan han bli svår att rubba. Dardanos är dock ingen stjärna och jag tycker spelprocenten är i överkant, därför går jag emot! Min idé i loppet är istället 9 Eelis och då det skiljer alldeles för mycket i spelprocent mellan Dardanos och Eelis så väljer jag att spika Timo Nurmos nyblivne femåring. Eelis är en grundkapabel häst för klassen och med två lopp i kroppen efter paus så hoppas jag att Mika Forss synar dödens här, för därifrån tror jag de vinner! Eelis såg fin ut i comebacken näst senast med krafter kvar i mål och senast var hann urtapper bakom kapable Indy Lane.


V86-3: Ett ganska öppet lopp om man ska tro spelprocenten, men bland spelprocenten har jag hittat ett riktigt fynd och jag väljer att ta tjuren vid hornen och spika! Jag gillar det höga spelvärdet i 6 The Real Star och spikar honom därför fräckt värre. Det här är i grund och botten en kapabel häst som är stark och rejäl och som tål jobbet, och att han varit ifrån en månad inför det här ser jag bara som positivt, då han är lite skör. Magnus Dahlén brukar ha sina hästar väl förberedda och kuskformen hos Christian Fiore går ju knappast att ifrågasätta, efter hans V75-vinst i måndags. Jag hoppas Fiore synar dödens här, för därifrån tror jag The Real Star har rätt vettig vinstchans, till vrålkul spelprocent! Bakom spelidén The Real Star så vill jag nämna spetsfavoriten 4 Kendra Silvio, hon missgynnas normalt av medeldistans men hon var faktiskt riktigt fin vid seger över den distansen näst senast och hon kan spåra runt om. 1 Devs Daffodil bör få ett fint lopp på innerspår och kan avsluta rappt med rätt lucka, och har 8 Gento hittat tillbaka till den form som han hade i somras så blir han naturligtvis hyperintressant här.


V86-4: Normalt så tycker jag att den trio som står med 20 meters tillägg här borde göra upp om segern i loppet, jag tycker de är lite vassare, lite starkare. Det har dock hänt förr att de körts för sent och inte hunnit fram, och därför plockar jag med några hästar på startvolten också. 12 Beautiful Bacardi tycker jag dock är en sund tipsetta i loppet, hon är visserligen lite upp och ner i sina prestationer men när hon är bra så är hon bättre än de hon möter den här gången. Favoriten 10 Fame Boko står på tur för seger och det kan mycket väl vara dags nu i lämplig omgivning, jag begär dock syn på hennes inställning sista biten och vill se henne vinna först innan jag går på henne. 11 Sheilah Laday är som vassast om hon får sitt lopp i ryggar och kan Erik Adielsson ge henne det här så spurtar hon vasst till slut. 2 Elektra är som sagt min spetsfavorit i loppet och kan Jansson köra efter klockan och göra livet surt för de normalt lite bättre hästarna på tillägg så kan hon rinna undan. 1 Isola Sund bör få ett fint lopp vid sargen och kan avsluta rappt med lucka. Miljonskrällen i loppet är 8 Alfa Mare, jag minns hennes insats som tvåa för tre starter sedan på Eskilstuna!


V86-5: Ett av V86-omgångens mest öppna lopp. 6 Digital Data tycker jag är den sunda tipsettan i loppet, han var klart förbättrad vid enkel seger från ledningen senast och når han ledningen i kväll så ska han slås. Det är dock inte givet att han når tät, och som sagt, det här känns vidöppet. 3 Allyhills Vici har väl inte visat bästa vinnarinstinkten i de två senaste starterna, men har i varje fall förutsättningarna här. 4 Valnes Havanna är spelad i överkant, men har kunnande för ett sådant här typ av lopp och ska inte nonchaleras. 9 Quite A Quality fick det inte att stämma i sina två senaste starter och återkommer nu efter paus, och har pausen gett effekt så duger han, farten har han visat. 12 Darshana spurtade bra senast och plockar många med tempo, och 11 Victory Lee ska inte nonchaleras, Kolgjinis hästar är på gång nu! Jag vill också lyfta fram en riktigt rolig lågprocentare i loppet och det är 7 Kalle Kanin Tooma, det var det stora plus på honom i avslutningen senast och han är helt tappad här.


V86-6: Skelleftea-hästen 4 Pinewood Man skickas till Solvalla och ser ut att bli klar favorit i loppet, och jag förstår ingenting. Visst kan Pinewood Man trilla dit i ett lopp som detta, men som favorit så vill jag inte ta i honom med tång! Han hängde bara med godkänt senast och har vunnit sina lopp i Norrland och Finland, och jag tycker det är något helt annat nu. Vinner Pinewood Man så får det vara så, men till de här spelprocenten ska han jobbas bort. Schas! Betydligt mer intressant i loppet tycker jag istället att 6 U.Bergs Svante är, prickar bara Emilia Leo någorlunda från start så måste det vara jättechans på tidig ledning och därifrån tycker jag att han ska slås. U.Bergs Svante biter ifrån sig bra i spets och kommer med fin form! En jätteskräll i loppet som jag vill nämna tidigt är 5 Jolly Frost, visst, det är inte ofta man kollar resultat från V86 och ser att en sådan som Andre Schiller har vunnit, men hästen håller knallform och jag läser en (!) spelprocent. 10 Real Masterpiece är väl ingen stjärna i grunden, men var överlägsen vid seger senast och har form. 2 One Two Beat tror jag får löpningen i rygg på ledaren här och nonchaleras därför inte och 1 Qvidjas First kan få smygloppet härifrån.


V86-7: Favoriten 3 Harran Boko kan öppna snabbt från start och ska ses med bra chans på tidig ledning här och därifrån kan han så klart vinna loppet. När Harran Boko fungerar så är det inte många i klassen som slår honom, för då är han ruskigt bra! Det är dock just det där med att fungera, Harran Boko är på tok för ojämn och har på dock för udda beteende för att jag vill gå på honom som favorit. Jag har istället en annan spelidé i loppet och det är 8 Alonso Caesar, denne har imponerat stort på mig i två raka segrar på svensk mark och även om konkurrensen är hårdare nu så tror jag det kan vara så enkelt att han bara är bäst! 6 Thriller N.P. inledde sin tävlingskarriär i Sverige på bästa vis senast via seger direkt och ska räknas här, likaså 2 Infinitus som är lite speciell men som har kunnandet i sig.


V86-8: Ett väldigt öppet lopp avslutar V86-omgången och här tycker jag det krävs många streck. Motiverad favorit tycker jag ändå att 10 Bella M.J. är. Hans-Owe Sundbergs femåriga sto har gjort det bra varje gång på slutet och hon är också en av få hästar i loppet som visat att hon tål de flesta upplägg. Roger Walmanns duo 2 Vinky Wise As och 3 S.G.Maleficent ska bägge räknas här, Vinky Wise As är kanske lite för ojämn för min smak, men har kunnandet och läget. S.G.Maleficent var duktig vid seger senast när hon vann med krafter kvar. 4 Word for Word kommer från två positiva insatser på slutet och räknas tidigt, likaså 12 Ithaki Boko som är bättre än hon visat på slutet och tränaren Timo Nurmos visade under tisdagen på Solvalla att stallformen och framgångarna på huvudstadsbanan fortsätter. Streck också för den troliga ledaren 6 Min Vilja.


Stora V86-systemet:
V86-1: 3 Dizzy River (5-6)
V86-2: 9 Eelis (3-2)
V86-3: 6 The Real Star (4-1)
V86-4: 1,2,8,10,11,12 (6-4)
V86-5: 3,4,6,7,9,11,12 (8-1)
V86-6: 1,2,5,6,8,10,11,12 (8-11)
V86-7: 2,3,6,8 (9-4)
V86-8: 2,3,4,6,10,12 (8-9)
8 064 rader = 2 016 kronor


Lilla systemet:
V86-1: 3 Dizzy River (5-6)
V86-2: 9 Eelis (3-2)
V86-3: 6 The Real Star (4-1)
V86-4: 1,2,8,10,11,12 (6-4)
V86-5: 3,4,6,7,9,11,12 (8-1)
V86-6: 1,2,5,6,8,10,11,12 (8-11)
V86-7: 8 Alonso Caesar (3-6)
V86-8: 2,3,10 (4-12)
1 008 rader = 252 kronor.


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler